Уди Алън в Сензацията (SCOOP) по БНТ – видео

Седмичен бюлетин за филмовата програма на БНТ от 5.11. до 11.11.2012 г.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 5.11

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3073 еп. /повторение/

 

14.15 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

192 еп – Забранената жена

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

5 еп – Сензационното състезание с балони: Баба Тутс се грижи за много и различни котки. Дори е превърнала дома си в болница. Но мястото не достига. За да й помогне, доктор Снагълс и приятелите му се включват н състезание с балони, защото има парична награда. След много приключения, все пак успяват да вземат първото място.

17.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3074 еп.

 

18.45 – ТВ НОСТАЛГИЯ: ЗАВРЪЩАНЕ В БРАЙДСХЕД /Великобритания, 1981 г/ – 13 х 55 мин. 

BRIDESHEAD REVISITED

Сценарист: Джон Мортимър. Режисьор: Майкъл Линдзи-Хог, Чарлс Стъридж. Оператор: Майк Лемън. Музика: Джефри Бърън. В ролите: Джереми Айрънс, Антъни Андрюс, Даяна Куик, Никълъс Грейс, Джереми Синдън, Бил Оуен, Стивън Мур, Джон Гилгуд, Мона Уошбърн и др.

Екранизация по романа на Ивлин Уо.

1 еп – И аз съм в Аркадия: Разказът се води от името на капитан Чарлс Райдър, който е настанен в замъка Брайдсхед по време на Втората световна война. Това е неговото завръщане в миналото.Спомени от младостта и съзряването. Разказ за една забранена любов и изгубена невинност сред висшето общество на Англия. Двама младежи се срещат в Оксфорд и започва едно странно и дълбоко приятелство за цял живот.

 

21.10 – ПАДАЩИ НЕБЕСА /САЩ, 2012 г/ – II сезон – 10 х 42 мин.

9 еп: В град Чарлстън се полагат основите на новите Съединени американски щати. Изгражда се нова общност. Създаден е първият град-държава в Нова Америка. Изгражда се нова политическа система след нашествието. Съставя се ново правителство. Провежда се референдум за водач на оцелелите.

 

ВТОРНИК – 6.11

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3074 еп. /повторение/

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

6 еп – Вълшебният многоцветен диамант: Дъгата изглежда помръкнала. Доктор Снагълс и приятелите му изобретяват машина за поправка на дъгата. За целта д-р Снагълс използва всичките си скъпоценни камъни. Въпреки злите планове на Чарли и Уили, те успяват.

17.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3075 еп.

 

18.45 – ТВ НОСТАЛГИЯ: ЗАВРЪЩАНЕ В БРАЙДСХЕД /Великобритания, 1981 г/ – 13 х 55 мин. 

1 еп, 2 част –  И аз съм в Аркадия: Чарлс и Себастиан прекарват един невероятен летен уикенд, който поставя началото на силна платонична връзка. Докато една нерешителна, но страстна целувка променя всичко. Чарлс е художник без пари и семейство, но е приет в дома на католици от аристократичната фамилия Флайт. Причината са синът им Себастиан и сестра му Джулия.

 

22.00 – СОФИЯ В ДВИЖЕНИЕ: ИЗКУСТВОТО И ИЗРАЗНИТЕ СРЕДСТВА – Джузепе Пеноне /Франция/

            Джузепе Пеноне е италиански художник и скулптор, чието творчество държи за природата и нейното опазване. Роден в планинска област, той винаги е обичал дърветата и често ги използва в скулптурите си. Творбите му са изключително интересни и самобитни. Една от последните му изложби е в мраморна кариера, откъдето са извадени мраморните блокове и са поставени мраморни скулптури.

 

СРЯДА –7.11

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3075 еп. /повторение/

 

14.15 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

193 еп – Да обичаш страстно

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

7 еп – Изумителната уплашена река: В морето са се появили дупки и реката се е скрила в пещера. На д-р Снагълс обяснява, че се бои да излезе, за да не изчезне. Доктор Снагълс и приятелите му разрешават мистерията – оказва се, че жители на друга планета крадат от водата.

 

17.00 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3076 еп.

 

21.10 – ПАДАЩИ НЕБЕСА /САЩ, 2012 г/ – II сезон – 10 х 42 мин.

10 еп: Скитърите – бунтовници търсят подкрепата на Втори масачузетски полк. Управляващите на новата общност подозират професор Том Мейсън в предателство, но въпреки това масачузетският полк подкрепя бунтовниците и влиза в пряка битка с врага.

 

ЧЕТВЪРТЪК – 8.11

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3076 еп. /повторение/

 

14.15 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

194 еп – Един ден в ада

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

8 еп – Митът за изумителния образ: Мишокът Ноби използва машината за пътуване във времето на д-р Снагълс и се връща хилядолетия назад. Там го приемат като Мишия цар и го почитат. Но се оказва, че трябва да се бие с Котешкия цар. Доктор Снагълс и приятелите му се явяват точно навреме, за да го измъкнат от кашата.

 

17.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3077 еп.

 

18.45 – ТВ НОСТАЛГИЯ: ЗАВРЪЩАНЕ В БРАЙДСХЕД /Великобритания, 1981 г/ – 13 х 55 мин. 

2 еп – У дома и в чужбина: Чарлс се запознава със семейството на Себастиан. Сестра му се опитва да го впечатли. Брат му Брайди е сериозен и консервативен, стожерът на семейството. Всички присъстват на ежегодния селскостопански панаир. Малката Кордилия се възпитава в католически пансион. Прекарват две седмици във Венеция, от която са очаровани.

 

20.50 – ВИОЛЕТА, ЖОРО И АЗ /България, 2012 г/

Сценарист: Константин Петров. Режисьор: Любомир Попов. Оператор: Румен василев. Музика: Светлин Къслев, Стоян Петров. В ролите: Филип Аврамов, Никола Върбанов, София Маринкова и др.

Един неуспял сценарист, шофьор на такси с разбито семейство и проституиращо момиче се срещат случайно. Действието се развива за едно денонощие и завършва със слънцето над морския хоризонт.

 

24.00 – МАНОЛЕТЕ /Испания, Великобритания, САЩ, Франция, 2007 г/   MANOLETE

Сценарист и режисьор: Мено Мейес. Оператор: Робърт Йоуман. Музика: Дан Джоунс, Габриел Яред. В ролите: Ейдриън Броуди, Пенелопе Крус, Начо Алдегер, Хуан Ечанове

28 август 1947 г. е последната корида на номер „едно” сред тореадорите Мануел Родригес Санчес, известен с фамилията на своите деди като Манолете. Животът на тореадора се разделя на няколко паралелни истории от 18-месечната връзка между Манолете и актрисата Лупе Сино. Манолете среща своята голяма любов, когато е на върха на славата и до този момент единствената му страст е  коридата. Връзката между Манолете и Лупе се възприема с неодобрение както от страна на мениджърите на Манолете, така и от страна на семейството му. Хрониките разказват, че Манолете късно започва своята кариера като тореро, едва 15-годишен той показва интерес към коридата. За периода от 1939 /годината, когато в Севиля е коронован като тореро/ до 1947, той е един от малцината тореадори, които съумяват в продължение на 8 години да бъдат на върха. През 1944 г, Манолете поставя рекорд като осъществява 902 срещи със смъртта, при които излиза победител.

Субтитри

 

ПЕТЪК – 9.11

 

18.45 – ТВ НОСТАЛГИЯ: ЗАВРЪЩАНЕ В БРАЙДСХЕД /Великобритания, 1981 г/ – 13 х 55 мин. 

3 еп – Хладната светлина на деня: Поведението на Себастиан, неговите пиянски прояви са неприемливи за Оксфорд, както и за семейството му. Майка му възлага на Самграс да го наблюдава постоянно. Между него и Чарлс се поражда уважение и доверие. Тя иска да го направи католик. Техен колега ги води в един бордей, където отново предизвикват скандал.

 

23.10 – ЧАС ПИК  /Русия, 2006 г/        

Сценарист:Алексей Поярков. Режисьор: Олег Фесенко. Оператор: Антон Дроздов. Музика: Сергей Бондаренко. В ролите: Константин Хабенски, Екатерина Гусева, Анна Ковалчук, Андрей Мерзилкин, Олга Шувалова и др.

Екранизация по повестта на Йежи Ставински „Час пик”.

Преуспяващият рекламен агент Константин Архипов, оставяйки вкъщи ненужните тревоги и красивата си жена, всяка сутрин бърза за среща с непознатото – рекламен проект, даващ възможност за израстване в службата, примамлив женски глас в телефонната слушалка, нова секретарка, отговаряща на „високите” му изисквания. Но в тази луда надпревара Архипов е загубил контрол над живота си. Интриги в службата, охладнели отношения със съпругата, отчуждена дъщеря и майка, която от години не разговаря с него. И една неприятна новина – в медицинския си картон той прочита най-страшната си диагноза. Това слага край на „безгрижния” и „благополучен” живот на преуспяващ човек…

субтитри


СЪБОТА –10.11

 

08.05СМЪРФОВЕТЕ /САЩ, Белгия/ – 52 еп х 25 мин – анимация

 

18.05 – Виж Би Би Си: РЕЙГЪН /Великобритания/ – док. филм – 2 части

Режисьор:Юджийн Джарецки. Оператор: Етиен Соре. Музика: Робърт Милър

1 еп: Посредствен актьор, ловък търговец, магнетичен политик, Рейгън се оказва попътен на историята и безпогрешно уцелва времето, в което излиза на политическата сцена. Със завидна лекота той долавя нуждите на нацията, верния тон на епохата и взима кардинални решения за съдбата на Америка и света.

 

21.45 – МИЛЕНИУМ 3: МОМИЧЕТО, КОЕТО РАЗТУРИ СТЪРШЕЛОВОТО ГНЕЗДО /Шв.,Дан.Герм./

MILLENIUM 3: THE GIRL WHO KICK

Сценарист: Улф Риберг, Стиг Ларшон. По романа на Стиг Ларшон. Режисьор: Даниел Алфредсон. Оператор: Петер Мокросински. Музика: Якоб Грот. В ролите: Михаел Нюквист, Нооми Рапас, лена Ендре, Аника Халин, Якоб Ериксон, София Ледарп, Никлас Хюлстрьом, георги Стайков – в ролята на Александър Залаченко.

Трети филм от трилогията „Милениум”.

Гледай видео анонс онлайн

Ранената, като по чудо изплъзнала се от смъртта Лисбет Саландер се възстановява в болница. Чака я съдебен процес по обвинение в три убийства. Журналистът Микаел ще й помогне да докаже невинността си, но Лисбет първо трябва да сподели истината за тежкото си минало и да се справи със силни стари врагове. Излизат наяве ужасяващи факти за психиатрична клиника и за заговор на висши държавни служители, благодарение на който се прикриват убийства и други тежки престъпления.

субтитри

 

00.45  – ФРЕНСКО ЖИГОЛО /Франция, 2008 г/     LA CLIENTE

Сценарист: Жозиан Баласко. Режисьор: Жозиан Баласко. Оператор: Робер Алазраки. Музика: Коре. В ролите: Натали Бай, Ерик каравака, Изабел Каре, Жозиан Баласко

Марко води двойнствен живот – той е строителен работник, а в свободното си време забавлява възрастни дами срещу солидно заплащане. Нещата се усложняват, когато среща Жюдит, привлекателна 51-годишна жена, която бяга от самотата, като наема млади мъже за сексуални услуги. Между тях се появява привличане, твърде неочаквано и за двамата, а съпругата на Марко излиза от равновение. Тя е готова на всичко, за да върне съпруга си. В крайна сметка любовта помежду им надделява, а Жюдит се връща към самотния си живот на независима жена.

Субтитри

 

НЕДЕЛЯ – 11.11

 

08.00АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ /Италия, 2009 г./ – 52 х 13 мин. – анимация , 36 и 37 еп.

 

08.30 – МАЛКИЯТ ПРИНЦ /Франция, Германия, 2010 г/ – 52 х 23 мин. – анимация

4 еп – Бе 311 – Планетата на Жар птица – 1 част: Принцът, лисицата, принцеса Фен и принц Хуан, които си съперничат за трона на царството, тръгват да търсят Жар птица, за да й върнат короната, която Хуан е откраднал. Братът и сестрата враждуват подтикнати от Змията, но скоро разбират, че взаимно се допълват и за да спасят планетата си, трябва да царуват заедно.

 

15.30 – ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН /България, 1983 г/

Сценарист: Никола Статков. Режисьор: Николай Волев. Оператор: Красимир Костов. Музика: Иван Стайков. В ролите: Тодор Колев, Йорданка Стефанова, Ицхак Финци, Стоян Гъдев, Николай Пашов.

Гледай видео запис онлайн

България от 30-те години. Пурко е беден „свирчо”, който е притиснат от живота, изпада непрекъснато в нелепи ситуации. Мечтае да бъде господин поне веднъж в живота си, но от всичките „приключения” излиза още по-беден…

 

20.45 –  СЕНЗАЦИЯТА /Великобритания, САЩ, 2006 г/  SCOOP

Сценарист и режисьор: Уди Алън. В ролите: Уди Алън, Хю Джакман, Скарлет Йохансон, Йън Макшейн, Чарлс Данс и др.

Гледай видео анонс онлайн

Санда е на гости при приятели в Лондон. Тя е американска студентка по журналистика. Посещава шоу на илюзионисти и участва в едни фокус. Така се среща с дух на починал журналист. От него научава, че богатия и красив син на лорд Лаймън е всъщност „Убиецът с картите Таро”, който тероризира цялата страна.

Субтитри

 

00.50 – РАЗДВОЕНИЕ /САЩ, 1999 г/   PASSION OF MIND

Сценарист: Рон Бас и Дейвид Фийлд. Режисьор: Ален Берлинер. Оператор: Едуардо Сера. Музика: Ранди Еделман. В ролите: Деми Мур, Стелан Скарсгард, Уилям Фихтър, Питър Рийгърт, Шънейд Кюсак, Джос Акланд и др.

Деми Мур живее два различни живота във филм, в който реалността и фантазията се преплитат по елегантен начин. Тя е Мари, вдовица с две деца, от френската област Прованс. Но когато вечер се заключи в спалнята, тя се превръща в Марти – литературен агент в Манхатън. Нещата много се усложняват, когато Мари и Марти разказват на интимните си приятели за другата.  Дали всъщност става въпрос за една жена или за две различни?

Субтитри

 
По темата: , , ,