„Уикеда“ забиват в ударен състав за Cherry Poppin’ Daddies

Разширен състав на Уикеда ще подгрява Cherry Poppin’ Daddies в София!

Уикеда ще бъдат единствената банда, която ще предшества втората поява на Чери Попин Дедис на българска сцена. За целта групата ще излезе в разширен състав, а част от популярните им парчета ще бъдат с нови аранжименти.

Както вече е ясно, завръщането на Cherry Poppin’ Daddies ще се състои на 9-ти февруари в клуб Блу Бокс, отново по покана на Строежа, Jack Daniel’s и Lazy Days Agency. Билети вече се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg, включително клуб Строежа, верига магазини Office 1, M-tel, На тъмно, Multirama, Orange и др. Капацитетът на залата е ограничен до 800, а промоционалният пакет от 100 билета вече е почти изчерпан, месец преди датата.

Уикеда усилено подготвят предстоящия сет, който се предвижда да бъде с продължителност от 1 час. След успешното Коледно турне, групата отново е в перфектна форма и състав – фронтменът, вокал и басист – Ерол Ибрахимов, на китара – Росен Григоров, клавишни – Ясен Обретенов, барабани – Владо „Попа“ Георгиев и добре сработения брас екип – Сандо Сандов /тромпет/ и Александър Борисов /тробмон/.

Но във вечерта на 9-и февруари това няма да бъде всичко! Още цели четири души ще подсилят основния състав на УикедаВелислав Стоянов /тромбон/, Михаил Йосифов /тромпет/, Тодор Цачев /саксофон/ – и тримата от Brazz Association, а освен тях и саксофонистът Петър Момчев. Така, с привличането на гост-музикантите, бандата оформя солидна 6-членна брас секция, а общият им брой набъбва на 10.

Още един човек се очаква да изскочи на сцената по време на изпълнението на Уикеда. Кольо Гилъна, известен като фронтмен на Контрол, а в случая най-вече като водещ представител на единствената праволинейно ориентирана суинг банда в България – КГБ, ще се включи към разнообразието от музиканти за импровизирана колаборация.

Cherry Poppin’ Daddies бяха за първи път у нас на 14-ти декември 2008 година, когато включиха в последния момент дата в София за едно от редките си дотогава европейски турнета. Така, появата на първата утвърдена американска суинг банда в България предизвика истински фурор, абсолютно пълна зала и начало на модерна суинг вълна, заливаща клубовете на редица наши градове, благодарение и на усилията на пионерите от The Smugglers Collective! След запомнящия се първи път, на суинг титаните не им остана нищо друго, освен да се завърнат – София, клуб Блу Бокс, 9-ти Февруари 2010 – Cherry Poppin’ Daddies!

А докато очакваш, виж как Уикеда забиват във Велинград!