Уикенд, пълен с премиери – гледай по „Нова“ на 21 и 22 ноември

21 ноември, събота, 20.00 часа
Хълк (Hulk)
2003 / САЩ
Режисьор: Анг Лий
В ролите: Ник Нолти, Джош Лукас, Дженифър Конъли, Ерик Бана и др.
Жанр: Екшън

Брус Банър, гениален учен с неясен произход, претърпява инцидент в лабораторията си, при който е изложен на гама лъчение с наномеди /миниатюрна форма на живот, която би трябвало да лекува рани, но убива всичко, до което се докосне/. Объркан и изумен, че е оживял, Банър открива, че след инцидента, винаги когато се ядоса, той се превръща в огромно зелено чудовище, което разрушава всичко пред себе си. Тайнственото минало на Брус и отговорът защо радиацията му действа така, му се разкриват, когато истинският му баща Дейвид Банър /Ник Нолти/ се намесва с надеждата да продължи да експериментира с него.

22 ноември, неделя, 10.00 часа
Мумията: В търсене на изгубените свитъци (The Mummy: Quest For the Lost Scrolls)
2002 / САЩ
Режисьор: Дик Сибъст
Жанр: Анимация

Пазете се от рушащи се храмове, чудовищни пясъчни червеи, дерайлиращи влакове и нападащи армии от насекоми в това вълнуващо приключение. Този забавен анимационен пълнометражен филм е пълен с екшън, опасности и злодеи със свръхестествени способности. След като без да иска възкресява мумия от света на мъртвите, единайсетгодишният Алекс О` Конъл се превръща в истински герой за връстниците си и като по чудо се спасява от най-опасните ситуации. Той и семейството му трябва да обиколят света, за да намерят изгубените свитъци, които ще отключат силата на вълшебни окови и ще изпратят мумията в гроба завинаги.

22 ноември, неделя, 12.30 часа
Отмъщението на момичето самурай (Samurai girl)
2008 / САЩ
Минисериал в 3 части – 2ра част
Режисьор: Кристофър Лийч
В ролите: Джейми Чънг, Брендън Фер, Антъни Уонг и др.
Жанр: Драма

Филмът разказва историята на 19-годишно японско момиче на име Хевън, която научава, че богатият бизнесмен, който я е осиновил като бебе, всъщност е шеф на Якуза, японската мафия, и брутално е убил любимия й брат. Тя се откъсва от семейството и започва обучение да стане самурай. С помощта на група американски приятели се заема да срине зловещата империя на баща си.

22 ноември, неделя, 14.10 часа
Капан за родители 2 (The Parent Trap II)
1986 / САЩ
Режисьор: Роналд Ф. Максуел
В ролите: Хейли Милс, Том Скерит, Кари Кей Хайм, Бриджит Андерсън и др.
Жанр: Комедия

Хейли Милс изпълнява ролята на близначки в първия от трите телевизионни продължения на оригиналния филм от 1961. Тук една от близначките е разведена майка, чиято 11-годишна дъщеря Ники се сприятелява с друго момиче Мери на лятно училище. Бащата на Мери е вдовец и момичетата се опитват да ги съберат. Но майката иска да се мести в друг град, затова децата трябва да действат бързо. Накрая сестрата близначка на майка им се притичва на помощ.

22 ноември, неделя, 16.00 часа
Лудо влюбена (Head over heels)
2001 / САЩ
Режисьор: Марк Уотърс
В ролите: Моника Потър, Фреди Принц Джуниър, Шалом Харлоу, Ивана Миличевич и др.
Жанр: Комедия

Аманда Пиърс е от Айова и работи като реставратор на ренесансови картини в нюйоркския музей Метрополитан. Прекратява поредната си връзка, след като заварва гаджето си с манекенка в леглото. Решава да се премести и да дели апартамент с четири глупави, но симпатични супер-моделки. Запознава се с Джим Уинстън, който живее в отсрещната сграда. Влюбва се в него, но скоро вижда през прозореца как Джим убива жена. Аманда и четирите моделки решават да разследват какво всъщност се е случило.

22 ноември, неделя, 22.10 часа
Лара Крофт: Томб Рейдър (Lara Croft: Tomb Raider)
2001 / САЩ
Режисьор: Саймън Уест
В ролите: Анджелина Джоли, Джон Войт, Ной Тейлър, Даниел Крейг, Иън Глен и др.
Жанр: Екшън

Член на богато аристократично семейство, Лара Крофт е „томб рейдър“, който колекционира древни артефакти от руините на храмове, градове и т.н по целия свят и няма нищо против да се подлага на смъртоносни опасности, за да се сдобие с тях. Тя владее ръкопашния бой, умее да борави с оръжия и знае чужди езици – винаги облечена в прилепнали по тялото й дрехи.

Планетите от слънчевата система се събират в планетарно изравняване (което се случва на всеки 5000 години), а тайно общество, наречено илюминати, търси талисман, който дава на притежателя си способността да контролира времето. Но илюминатите се нуждаят от часовник/ключ, който да им помогне в издирването, но се налага да намерят талисмана до седмица или да чакат до следващото планетарно изравняване. Лара случайно открива този ключ, скрит в стена в имението й. Илюминатите го задигат, а Лара намира старо писмо от починалия си баща, което изяснява скритите им цели. Сега тя трябва да вземе ключа и да открие и унищожи талисмана, преди илюминатите да се доберат до него.

 
По темата: