„Уолстрийт“ и „Сняг 2: Коледна забава“ – гледай по bTV

Филмови акценти от програмата на bTV за периода 7 – 13 декември 2009 г.

СЪБОТА, 12 декември – 22:30 ЧАСА
Уолстрийт
(Wall Street)
Криминален/Драма, САЩ, 1987
Режисьор: Оливър Стоун
В ролите: Майкъл Дъглас, Чарли Шийн, Дарил Хана, Мартин Шийн, Терънс Стамп, Шон Йънг и др

Уолстрийт без съмнение е едно от най-съблазнителните места в света – няма друго място, което да символизира по-добре богатство, власт и контрол. Бързата печалба е примамка за двама истински играчи: единият е финансовата легенда – Гордън Геко (Майкъл Дъглас), а другият: млад брокер, напълно неподготвен за моралните конфликти, пред които ще бъде принуден да се изправи. Но много скоро младият мъж разбира, че денонощното преследване на богатство се постига на определена цена, а тя е твърде висока за него.
Чарли Шийн е в ролята на главния герой. А Гордън Геко е истински хищник в Манхатън. Безскрупулен и алчен, той е готов да унищожи всичките си съперници.

Майкъл Дъглас, Чарли Шийн, Дарил Хана и Мартин Шийн са само част от звездите във филма на Оливър Стоун.

За ролята си в „Уолстрийт” Майкъл Дъглас печели Оскар. Филмът печели 7 награди и 2 номинации в различни международни фестивали и церемонии.

НЕДЕЛЯ, 13 декември – 13:00 ЧАСА
Сняг 2: Коледна забава
(Snow 2 Brain Freeze)
Семейна комедия, САЩ, 2008
Режисьор: Марк Росман
В ролите: Том Каванах, Ашли Уилямс, Патрик Фабиан, Александър Конти, Хал Уилиямс, Вив Лийкок, Джонатан Холмс и др.

Само дни преди Коледа, Ник Сноудън е толкова зает със задълженията си на дядо Коледа, че забравя за даденото обещание да празнува заедно със съпругата си Санди. Ник излиза на разходка, както само Санта може чрез магическото си огледало! Но грубото приземяване отвежда Ник в болница с амнезия. Сега е ред на Санди да върне паметта на Ник, но това не е толкова лесно. Според пазителя на книгата на Санта, никой не може просто така да каже на Ник, че е Дядо Коледа. От една страна, той никога не би повярвал, а от друга съмнението може да се сложи край на коледната магия завинаги. Така, с помощта на елена Бъди и двама нови приятели, Санди ще трябва да помогне на Ник да си възвърне паметта.

Работата се обърква съвсем, когато се появява Бък – старият неприятел на Ник. Той няма да се спре пред нищо, за да получи магическите способности на Ник. Дали дядо Коледа ще си възвърне паметта и ако това не стане, ще трябва ли всички да забравят за Коледа?

 
По темата: ,