Уроци по оцеляване в инфарктни ситуации от Discovery Channel

Discovery Channel ще ни изненада с много вълнуващи премиери

На 1 май от 21:00 ч. предстои втори епизод от новата поредица „Войни за контейнери”. Големи суми, високи залози и гигантско его – това е необходимо, за да успееш в динамичния свят на пристанищните търгове. Това не е детска игра, а истинска война. Кой ще я спечели? Срещаме се с организатора на търгове Джон Кънкъл, както и с купувачи като Джейсън Хюз и Матю Гаус. Може би някой от тях ще даде най-голям залог.

В петъчната вечер на 2 май oт 22:00 ч. се пригответе да разрешавате „Смъртоносни дилеми”. Тази нова поредица кани зрителите да се замислят над някои хипотетични екстремни ситуации на живот и смърт. Във всеки епизод на „Смъртоносни дилеми“ те трябва да решават как да постъпят, за да останат живи. Благодарение на клипове, експерименти и истински истории от цял свят, поредицата се опитва да отговори на въпроси като: дали ще оцелееш, ако се скриеш в метална каравана в случай, че падне гръм; какво трябва да направиш, за да оцелееш при сблъсък с крокодил или акула; и кое е по-вероятно да доведе до ранна смърт – яденето на само моркови или само на бургери?

„Смъртоносни дилеми” преминава отвъд стандартната лабораторна наука. В новата поредица зрителите размишляват над девет екстремни хипотетични сценария. Описаните случки и начините за справяне с тях показват, че отличното познаване на научните зависимости повишават шансовете за оцеляване. В края на всяко предаване зрителите научават дали са загубили живота си или са останали живи. Резултатите са на база взетите решения по време на предаването.

С помощта на група от водещи експерти в областта на инженерните науки, физиката, биологията и математиката „Смъртоносни дилеми” разкрива удивителните отговори на съдбоносните дилеми. Благодарение на видео материали, експерименти и истински истории от цял свят, поредицата се опитва да отговори на въпроси като: дали ще оцелееш след схватка с крокодил или хипопотам или кое е по-вероятно да доведе до смърт – яденето единствено на моркови или на бургери. „Смъртоносни дилеми” хвърля светлина върху някои от най-странните ситуации на живот и смърт.