В душата на столичната проститутка – „Градски ченгета“

„Градски ченгета” ни среща с най-древната професия

Този петък камерите на полицейското риалити „Градски ченгета” ще ни срещнат с най-древната професия и нейното лице по улиците на София. Зрителите ще чуят историята на 25-годишната проститутка Ани и ще намерят отговори на всички въпроси, които са си задавали, но не са можели да си обяснят. Защо го правят, какво получават в замяна, от какво се страхуват, как семействата им възприемат тяхната професия и на какво са подложени в работата си?

Всеки месец СДВР провежда десетки организирани мероприятия, като обект на наблюдение са над 40 установени незаконни места, представляващи сборища на проституция и криминално проявени. За първите 6 месеца на 2011 г. полицията в София е установила около 52 нови лица, а общият брой проституиращи момичета, известни на специализираните служби, надхвърлят 160.

Патрулиращите полицаи ще се намесят и в разрешаването на обтегнати междусъседски отношения, стигнали до саморазправа. И тук предаването ще разкрие интересна статистика – 2072 са наказаните престъпления против личността за 2010 г., като от тях 2056 е броят на осъдените лица. Най-много са случаите на нанесени телесни повреди – общо 1034. Осъдените лица за убийство и опит за убийство са 162, а 149 – за изнасилване и опит за изнасилване.

Градски ченгета – този петък, 11 ноември, от 00.30 ч. по Нова ТВ 

Гледай видео запис от предаването онлайн