В памет на Стив Джобс: „Пиратите от Силиконовата долина“ по bTV


Биографичният филм за Стив Джобс – „Пиратите от Силиконовата долина” – на 15 октомври по bTV

Гледай филма онлайн

Как е създаден първият компютър Apple, какъв е пътят, който Стив Джобс изминава, за да се нареди сред най-богатите хора на Земята и да промени завинаги историята, зрителите на bTV ще разберат от филма на Мартин Бърк „Пиратите от Силиконовата долина”, на 15 октомври, събота от 13:00 часа, само по bTV.

Лентата проследява пътя на Стив Джобс и този на най-големия му конкурент – Бил Гейтс, които създават своите компании – Apple и Microsoft в условията на общежитията си. Години по-късно те се изправят един срещу друг на полето на корпоративния свят, за да проведат най-мащабната битка за надмощие в технологичния свят. Във филма „Пиратите от Силиконовата долина” режисьорът Мартин Бърк проследява и последиците в животите на създателя на Microsoft Бил Гейтс (Антъни Майкъл Хол) и съоснователите на Apple Стив Джобс (Ноа Уайли) и Стив Узник (Джоуи Слотник).

Също както и индустрията, филмът започва с историята на Apple и постепенно фокусът се измества към Microsoft. Действието около първата компания разкрива как двамата съоснователи са „взели назаем” ключови идеи от лабораториите на Xerox, доказали са се като нетрадиционни бизнесмени, но успехът е застанал помежду им. Историята на компанията на Бил Гейтс показва как той спокойно е наблюдавал конкурентите си, научил се е да ги превъзхожда и да създаде гиганта Microsoft.

Как една битка между две конкурентни компании променя завинаги историята и ежедневието на хората по цял свят, зрителите на bTV ще разберат от филма „Пиратите от Силиконовата долина”, тази събота, 15 октомври, от 13:00 часа.

 
По темата: , ,