В X Factor няма място за щерката на Ива Екимова – Ева!

Стартират прослушванията на живо в X FACTOR

Дъщерята на Ива Екимова няма да продължи напред в шоуто заради възрастта си

Един от най-оспорваните и интересни етапи в музикално шоу №1 в света X Factor стартира от вторник, 13 август – прослушванията на живо. За първи път кандидадите за слава не само ще стъпят на истинска сцена, но ще се изправят и пред четиримата съдии – Мария Илиева, Саня Армутлиева, Заки Соколов и Любо Киров.

И четиримата вече са готови да заемат съдийските си места, като оставиха на заден план всички свои ангажименти. Мария Илиева преустанови музикалните си участия по морето, а управителят на Вирджиния Рекърдс – Саня Армутлиева, се очаква да влезе в залата на прослушванията буквално от летището. Днес тя се връща от Лондон, където прекара близо седмица покрай професионални ангажименти. Дали във Великобритания не е била на среща в компанията на създателя на X Factor Саймън Кауъл – Cowel SyCo, или е посетила централата на Sony Music заради важна X Factor мисия, засега остава загадка. Готова да посрещне новите музикални надежди е и мъжката половина от журито – Заки и Любо. Тази сутрин в „Здравей, България” двамата признаха (гледай видео запис – края на файла), че на този етап очакват разнообразие от кандидати – както хора, които са превърнали музиката в свое призвание, така и такива, които никога не е трябвало да се захващат с нея.

В рамките на 6 дни пред журито ще се изправят над 250 кандидати. Най-много таланти ще видим от град София, следвани от участниците от Варна, Пловдив, Русе и Бургас. Не всички претенденти обаче, явили се на кастингите по градове, ще намерят своето място на предстоящите прослушвания на живо. Голяма част от тях не бяха допуснати да продължат, тъй като бяха под разрешената възраст – 16 години. Сред тях бе и дъщерята на Ива Екимова – Дара. Макар да показа обещаващи музикални умения и да впечатли комисията на X Factor с хитове на Rihanna и Jessie J, тя не успя да продължи напред заради своите 12 години.

Прослушванията на живо ще се проведат на 13, 14, 16, 17, 19 и 20 август. Всички, които искат да станат част от публиката, могат да получат покана, като се обадят на телефон 0885 613 363, а повече информация могат да намерят на сайта на X Factor: http://xfactor.novatv.bg, както и на Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/xfactorbulgaria