Вълшебен ден на Лидия Ганева – Песен и видео за Детска Евровизия

Чуйте песента „Вълшебен ден“, която ще ни представи на Детската Евровизия

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qMwjTU1T2W8

Във видеото към песента участват над 20 деца, с изявен талант в музиката, танца и спорта. По време на снимките Лидия Ганева е облечена с тоалети, специално създадени за нея от дизайнерката Радина Томчева.

Песен с послание за мир, а не войни. Текст, който стига до всеки от нас. Връща ни към вярата в чудеса и припомня, че трябва да се обичаме и да приемаме всеки независимо от различията ни. За това и във видеото към песента са представени над 20 деца, с изявен талант.

Лидия Ганева в репортаж на БНТ – „Като някои свиреха на китара, други бяха фокусници, други рисуваха, играха балет. Беше всичко много интересно, когато го снимахме. Клипа е много е интересен и се надявам, като го гледат хората, да го харесат“.

Песен създадена с много любов. Музиката и аранжиментът на „Вълшебен ден“ е на Владимир Ампов-Графа, автори на текста са той и Илия Григоров.

Владимир Ампов Графа – „Благодаря за възможността и за поканата, за мен е чест да го направя. С много любов го направих и самата песен се роди от раз“.

Руми Иванова, музикален педагог на Лидия, „Арт Войс Център“, Пловдив – „Аз съм възхитена от Графа, не го познавах преди тази наша среща. Възхитена съм, че прие нещата толкова присърце, толкова по човешки и професионално подходи“.

Беквокалите за песента записаха децата от музикалната школа „Арт Войс Център“ в Пловдив, в която пее и Лидия.

Лидия Ганева – „Радвам се, че песента ми вече не е тайна, защото преди, когато си вървях по улицата не можех да си я пея така. Тя ми се забиваше в главата и ми беше много гадно. Но сега ще мога да си я пея от край до край“.

След по-малко от 50 дни Лидия ще представи страната ни с песента „Вълшебен ден“ в 14-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия, на 20-ти ноември в малтийската столица Валета. Само за няколко часа днес хиляди вече чуха песента в интернет.