Варна бие Бургас в новото фолклорно риалити „Надиграй ме“


Варна е първият победител в „Надиграй ме“

Отборът на Варна е първият победил в най-новото фолклорно шоу на БНТ Свят и регионалните тв центрове „Надиграй ме“. След оспорвана надпревара в три кръга, любителите на народни танци от Варна спечелиха в живото предаване срещу отбора на Бургас.

Журито на състезанието беше силно затруднено в оценяването на двата съперника, заради отличните изпълнения на хора, арттичността и невероятния ентусиазъм на участниците. Победата беше решена от гласовете на зрителите в последния кръг, когато танцьорите показаха уменията  в най-трудния български танц- ръценица. С минимална преднина от 1 процент Варна спечели правото да участва в голямото надиграване на финала през юли.

Отборът на Бургас се представи отлично и въпреки силната подкрепа  на съгражданката си Тони Димитрова, не можа да пребори другата морска столица. По време на живото предаване двата града премериха сили освен на народни танци и по темата „кой град с какво е по-добър от другия“.

Всички песни за морето са за Бургас, Варна пък има най-много фестивали и с право кандидатства за Европейска столица на културата – това бяха само част от аргументите на Тони Димитрова и на варненския застъпник, журналист и бохем Кирил Аспарухов.

В края на предаването двата отбора показаха феър плей и заедно се хванаха на финално хоро.

Следващата неделя в студиото на „Надиграй ме“ ще премерят танцови умения отборите на Пловдив и Пазарджик.

Състезанието е  забранено за професионалисти – те се разпознават лесно дори и по дребни детайли в позицията на тялото, на краката и ръцете, и се спират  още на кастингите. Тази задача – ролята на „лошото ченге“, е поверена на хореографа Асен Павлов, който е вторият водещ на предаването, заедно с рок певицата Милена. В състезанието участват хора с най-различни професии – лекари, съдии, военни, зъболекари. Свързва ги това, че истински обичат фолклора.

Запис от предаването можете да видите тук.