Въстановеният Христо Мутафчиев при Вили Сечкова – видео


Христо Мутафчиев: Когато човек прави изкуство, значи бяга от нещо

Майччинството е най-нежният и прекрасен танц, каза Галя от Сатен

Христо Мутафчиев смята, че хората не предполагат на какво е изложен един актьор, когато излезе на сцената пред публиката. Основният проблем не са репликите и мизенсцените, които трябва да изиграят, а публиката. Тя, която е едно кълбо от енергия, актьорите трябва да преработят и да я върнат в положителна, ведра енергия и емоция. Това сподели преседателят на Съюза на артистите в България пред Вили Сечкова в студиото на „В джаза събота вечер“ по bTV.

На въпросите на водещата какво си е мислел докато се е възстановявал от прекарания инсулт, Мутафчиев каза: “Трябва бързо да се измъкна от това състояние, защото ме чака много работа напред“. Той се определи като отчайващ оптимист и сподели, че няма по-голямо удоволствие от това да чуе аплодисментите на публиката. Също така, обичаният актьор каза за зрителите на „В джаза събота вечер“, че е най-трудно човек да се измъкне от опаковката си и да я предизвика да последва духа му.

Водещата Вили Сечкова попита Мутафчиев за тайните сделки, които всеки един човек сключва със себе си. Христо сподели, че е типично в подобни ситуации, хората които нямат воля да започнат да обещават както на себе си, така и на тези около тях, че ще се обърнат към нещо за което не са вярвали преди. Той си е казал: „няма да карам повече с 250, а с 300 км.“

Екипът на предаването „В джаза събота вечер“ по bTV беше подготвил две изненади за популярния актьор. Първата, в студиото влязоха актьорите от спектакъла „Ритъм енд блус 2“, постановка на Малък градски театър „Зад канала“. Те изпълниха една балада на Манхатън Трансфер миксирана с един от шедьоврите на българския фолклор „Калиманко денко“. Мутафчиев каза, че за него това са гласовете на България и призова всички да изгледат спектаклите. Втората изненада се оказа режисьорът и сценарист на постановката Румен Цонев, който беше сред публиката и сподели, че актьорът е душата на спектакъла и го очакват да се завърне на сцената.

Христо Мутафчиев сподели пред Вили Сечкова, че винаги е учил трите си деца на това да бъдат свободни и да уважават човека отсреща. Както и че всички трябва да имаме уважение и респект към околните, да ценим свободата им, за да могат те уважават нашата свобода.

В края на интервюто Вили Сечкова го попита за предстоящото излизане на книгата му, чиято премиера ще бъде на 14 ноември 2011г. Авторът все още се колебае между заглавията „Да бъдеш Христо Мутафчиев“ или „Диагноза Христо Мутафчиев“.

Музикален гост в предаването „В джаза събота вечер“ по bTV бе хореографката и танцьорите от Балет Сатен. В искрен разговор с водещата, Галя сподели, че все още не иска да се връща на сцената, тъй като по този начин може да наблюдава отстрани проектите които реализира и да предлага един завършен продукт на публиката. За майчинството сподели, че това е един от най-прекрасните и нежни танци, въпреки че малката Карина не иска да бъде записана на танци. Галя и съпругът й искат дъщеря им сама да избира в живота.

В интернет веднага се появиха „скандализирани“ зрители на bTV, които доловили следната реплика от Христо Мутафчиев – че българите са „племе от конекрадци“. Вижте последния клип, дело на огорчените.

В Джаза събота Вечер Гостува Христо Мутафчиев 08.10.11 Част 1

В Джаза събота Вечер Гостува Христо Мутафчиев 08.10.11 Част 2

В Джаза събота Вечер Гостува Христо Мутафчиев 08.10.11 Част 3

Българофоби по българофобската Ьтв