Важно инфо: как БНТ ще съчетае волейбола и футболното първенство

Световна лига по волейбол: България – Република Корея – пряко по БНТ 1 на 26 и 27 от 19.00 ч.

България се изкачи на второ място в А група от Световната лига по волейбол, след като постигна две победи при гостуването си в Холандия и спечели 13 точки. Водач е Бразилия с 14 точки. Българите се прибраха във Варна след почти месец пътуване в Аржентина, Бразилия, Република Корея и Холандия.

На 26 и 27 юни предстоят домакински мачове срещу Република Корея, които ще се играят в морската ни столица от 19.00 часа. Нови два успеха ще оставят спора за крайното класиране да се реши в последните четири мача срещу Холандия на 3 и 4. юли от 19.00ч и срещу Бразилия на 8 и 9 юли съответно от 20.00 ч. и 18.00 ч., отново във Варна.

В случай, че предвидените в програмата на БНТ 1 осминалифинали от Световното първенство по футбол на 26,27 юни и 3 юли от 16.50 ч. имат продължения, волейболните срещи предвидени за 19.00 ч. ще започнат да се излъчват по БНТ САТ и след края на футболните мачове ще продължат излъчването си и по БНТ 1.

Ако няма продължения на мачовете от Световното, волейболът ще се предава само по БНТ 1. БНТ поиска и получи разрешение за това от международната федерация по волейбол. Принцип в лиценза за такива спортни събития е, че те не могат да бъдат прекъсвани т.е. БНТ има задължението да излъчи докрай започналите по програма срещи от Световното.

Останалите срещи по волейбол на 4, 8 и 9 юли ще бъдат предавани само по БНТ 1, тъй като в програмата няма футболни мачове.

 
По темата: , ,