„Диема” излъчва авторски документален филм за Бербатов


ДИЕМА ЩЕ ИЗЛЪЧИ АВТОРСКИ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ, ПОСВЕТЕН НА ДИМИТЪР БЕРБАТОВ – „В ТЕАТЪРА НА СБЪДНАТИТЕ МЕЧТИ”

Днес беше представен авторският документален филм на телевизия „Диема” за живота на Димитър Бербатов – „В театъра на сбъднатите мечти”.

Филмът проследява емоциите около историческия трансфер на българина в Манчестър Юнайтед и първата шампионска титла в кариерата му. В него зрителите на „Диема” ще могат да видят през погледа на Димитър Бербатов цената на успеха, колко важно е да си целеустремен, колко силно са свързани талантът, трудът, характерът и възпитанието, какво огромно значение имат мечтите и как те могат да бъдат постигнати.

На представянето присъства Емил Данчев – мениджър на Димитър Бербатов, който благодари на екипа на телевизията от името на Бербатов и изрази своята надежда успехът на българина да продължи и през следващата година, за да даде това материал за продължение и на филма. Димитър Бербатов ще остане и догодина в „Манчестър юнайтед“, заяви още Данчев.

Близо едночасовата продукция е конструирана около ключови моменти от най-успешния сезон на Бербатов, започвайки от пристигането му на „Олд Трафорд“ на 1 септември 2008 г. до деня, в който вдигна шампионската купа на Англия. Забележителните етапи от кампанията дават възможност ретроспективно лентата да бъде върната назад през годините от кариерата на футболиста.

Основните аспекти във филма са подчинени на решимостта да бъде посочен примера – една успешна спортна личност, която, разказвайки за най-важните събития в живота и кариерата си, разкрива своя начин, по който е постигнала това. Филмът не подминава и най-значимите фигури в кариерата и живота на Бербатов и дава думата на близки приятели и някои от най-великите треньори, с които е работил – Димитър Пенев, Клаус Аугенталер, Клаус Топмьолер и други.

Репортери, заснели множеството материали и интервюта, от които е изграден филма са Ивайло Даскалов и Лъчезар Пройнов, а редактор на продукцията е Георги Драгоев.

„В тетатъра на сбъднатите мечти” ще се излъчи на 9-и юни (вторник) от 20:00 часа по телевизия „Диема”. Повторения зрителите на „Диема” и „Диема 2” ще могат да видят на 20-и юни (събота) от 20:00 часа по „Диема” и на 21-и юни от 22:00 часа по „Диема 2”.