„Династията Райнберг” завърта нови епизоди по Диема фемили

Династията Райнберг” продължава   в най-гледаното време по „Диема фемили”

Режисьорът на германския „Далас” си водил дневник за снимачния процес

Династията Райнберг” продължава в най-гледаното време по „Диема фемили”. От 16 януари, всяка събота и неделя от 20:00 ч., „Диема фемили” ще показва по два епизода от германския „Далас”.

Режисьорът на продукцията – Хелмут Мецгер, описва емоциите и преживяваните на целия екип по време на снимките от 14-и до 21-и епизод.

„Дневникът на Мецгер” включва както кратки клипове от задкулисния живот на сериала, така и остроумни текстове за забавни и абсурдни ситуации. Всяка глава е един снимачен ден с конкретна дата.

Първият ден започва със „Студена пот!? Страхът на вратаря от дузпа или този на режисьора от пръв снимачен ден е по-голям? Всички искат готово решение от мен”, минава през „Аз трябва да реша – другите да правят”, и завършва с „Ваш Хелмут Мецгер”.

Последният ден е озаглавен „Една любов в калта, сряда, 6 май, 2009 г. Последните дни бяха сковаващи…”

50-годишният режисьор започва кариерата си като музикант, но по време на следването си открива интереса си към киното и театъра. Това го провокира да започне като стажант в една от филмовите компании в град Висбаден и да се запише да учи драма.

Във филмовите среди е известен като „режисьорът- телевизионер”.

Когато започва подготовката върху „блестящия продукт”, както самия Мецгер нарича сериала, все още не се е говорило за глобална икономическа криза и заедно с продуцентката Гудула фон Ейсмонд се притеснявал дали напълно ще успеят да изяснят понятието „Лоша банка”.

Критичката Кристина Бьок от „Ди Пресе” сравнява „Династията Райнберг” с американския „Далас”, където властта, парите и любовта са част от начина на живот на големите династии.

 
По темата: ,