Векилска и Биляна Гавазова водят публицистиката на bTV

Още две седмици и половина вероятно Генка Шикерова и Константин Караджов ще водят „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

Очаква се на 26 май сутрешният блок да е с нови лица – тв водещият Антон Хекимян и репортерката Биляна Гавазова.

Промяната се налага, тъй като Шикерова излиза в майчинство, очаква втора дъщеричка. Новото ръководство на Би Ти Ви решава, че това е моментът за обновление на „Тази сутрин“, затова сменя и двамата водещи.

Биляна Гавазова е била главен редактор на Дарик радио в Шумен. По-късно започва работа в Про.бг, но след като телевизията се слива с Би Ти Ви, тяо става репортер в по-голямата медия.

Антон Хекимян е едно от младите, но изключително популярни лица на Би Ти Ви. Още докато беше репортер на сутрешния блок, зрителите го запомниха с нестандартните му репортажи – я ще се облече като войвода и ще пече гергьовско агне, я ще влезе да играе мъжко хоро в ледените речни води за Йордановден.

От година той води по заместване публицистичните токшоута „Тази събота“ и „Тази неделя“, тъй като титулярката им Лора Крумова се грижи за малкия си син Явор.

Заради новата му позиция двете предавания също ще излязат на екрана с друг водещ. Засега една от поканите на ръководството е към журналистката Мариана Векилска, която води сутрешните и обедните новини на Би Ти Ви.

Очаква се Лора Крумова да се върне на работа наесен. Много е вероятно дотогава двете предавания през уикенда да бъдат намалени с един час.

Инфо: Вестник 24 часа