„Великата война с марсианците“ – ново по HISTORY

History SD & HD
Програмни акценти – декември 2013 г.

Нова и ексклузивна поредица – ВЕЛИКАТА ВОЙНА С МАРСИНЦИТЕ, 1913 – 1917 Г.
Неделя, 8 декември, 21 ч.

Очаквайте по HISTORY “Великата война с марсианците, 1913 – 1917 г.”, вдъхновен от известната радиоадаптация от 1938 г. на Орсън Уелс на “Война на световете” от Х. Дж. Уелс. Двучасовият филм включва въздействащи асоциации с Първата световна война и е смесица от драма и документална възстановка, научна фантастика и историческо фактологично съдържание – анализ на ужасите на войната в началото на 20. в. Предаването се опитва да представи как хората от онази епоха вероятно са възприемали новите военни машини. Представя подробно катастрофичните събития от периода 1913 г. – 1917 г., когато човечеството е изправено пред угрозата от страховито нашествие на извънземни. Филмът е новаторско изследване на войната от гледна точка на измислено събитие, но базиращо се на истински случки. “Великата война с марсианците, 1913 – 1917 г.” съчетава исторически архивни кадри със специални ефекти и представя кино-картина на едно “извънземно нашествие”, в която актьори са в ролите на историци и ветерани, интервюирани, за да опишат конфликта.

Нова и ексклузивна поредица – ПАПАТА ОТ КРАЯ НА СВЕТА
Неделя, 15 декември, 22 ч.

На 11 февруари 2013 г. папа Бенедикт XVI, духовният водач на милиони хора от цялото земно кълбо, се оттегли от папската длъжност в контекст на скандали, разтърсили Ватикана и Понтификата. На 13 март 2013 г., след почти 26 часа обсъждания и пет гласувания, кардинал Хорхе Марио Берголио е избран за новия папа Франциск. Малко се знае за новия първосвещеник и филмът “Папата от края на света” представя живота и вярванията на новия папа и как те са предопределили пътя му до сана на нов духовен водач на Католическата църква.

Нова и ексклузивна поредица – КОЛЕДНИ ЕПИЗОДИ НА „СПЕЦОВЕ В ЗАЛОЖНАТА КЪЩА“
Понеделник, 16 декември, от 22,00 ч.

Заедно със Спецовете от заложната къща ще се разположим край коледната елха, докато те подготвят ежегодното си коледно парти. Чъмли отговаря за планирането, но ще успее ли да спази бюджета и да си заслужи коледен бонус? Рик и Кори преглеждат колекция военни документи за повишаване в длъжност, подписани от шестима различни американски президенти. Документите проследяват издигането във военната професия по време на американската Гражданска война на един конкретен войник – дали ще им вдъхнат обаче достатъчно кураж за преговори? По-късно на Кори предлагат да закупи италиански плакат за филма “Булит” със Стив Маккуин. Кори знае колко луд по Стив Маккуин е Рик – дали ще купи плаката или ще остави сделката да се провали?

Нова и ексклузивна поредица – ФИЛМОВ МАРАТОН В СЕДМИЦАТА ПРЕДИ КОЛЕДА
Понеделник, 23 декември, – неделя, 29 декември, от 14 ч. до 20 ч.

Бъдете с тв канала HISTORY в седмицата преди Коледа с някои от най-любимите ни предавания, ежедневно и без пауза! През целия празничен период телевизията ще излъчва епизоди от най-новите сезони на най-популярните си програми. В понеделник ще представи 9-и сезон на “Спецове в заложната къща”, а във вторник ще посетим горите на северните САЩ в “Дървосекачи”. В сряда ще участваме в яростни търгове и наддавания в 5-и сезон на “Война за находки”, а в четвъртък ни очакват интересни епизоди от “Планинари”. В петък ще се забавляваме с южняшкия привкус на класическия “Война за находки – Тексас”, след което през уикенда ще сме “на колела” – в събота ни очаква 7-и сезон на “Камиони по леда”, а седмицата ще завърши в неделя с 2-ри сезон на “На лов за автомобили”.