Великолепният век: Кьосем по bTV и онлайн – с. 2 еп. 28, 29, 30, 31, 32 от 24, 25, 28, 29, 30.05.2018

Докато кроят как да отнемат трона му, падишахът губи дете и се жени във „Великолепният век: Кьосем“.

Султанът се скарва с главния мюфтия, който е поискал да пощади живота на Иляс паша. Яхя казва насаме с повелителя, че не вярва да е извършил престъпление срещу него. Синан вижда как Ахизаде и Яхя се карат.

Силяхтар напуска Естер, без да дава обяснения. Ибрахим е неутешим заради злощастната съдба на Касъм. Атике заплашва Естер да остави Силяхтар, но тя я злепоставя пред Кьосем със същите обвинения.

Валиде разпитва Атике и само подкрепата на Гевхерхан я спасяват. В крайна сметка Кьосем султан предупреждава дъщерите си, че няма да даде никоя от тях на Силяхтар. Атике споделя с Гевхерхан как е заплашила Естер. Тя я моли да не се занимава с нея и споделя с любимия за случилото се в двореца.

Падишахът взима Баязид на поход срещу метежниците. Синан става предводител на тамплиерското братство в Константинопол. Вика Ахизаде на разговор с Гюлбахар в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем“. Моли за помощта й да детронира повелителя в полза на сина й.

Султанат обсажда крепостта, в която се укрепва Иляс. В същото време Айше организира тълпата да линчува Фария. Съперницата й е нападната на пазара и губи детето си. Кьосем отива npи болния Касьм, въпреки забраната на падишаха.

Фария напада Айше, а Валиде й обещава наказание, ако наистина е виновна. Злодейката се кълне в невинността си. Фария разбира, че никога няма да има свое дете. Кьосем иска главите на нападателите и подстрекателите.

Фария напада съперницата cu в хамама и само появата на Гевхерхан и Атике спасяват Айше от удавяне. Баязид предлага план за нападение, но Мурат го изненадва с нощна атака. Кьосем, вместо да накаже Фария , я приласкава. Предател ранява Силяхтар. Мурад залавя Иляс и го екзекутира. Атике моли за помощ Гюлбахар, за да я спаси от тези, които са нападнали Фария. Валиде вика Фария да наблюдава присъдата над тези, които са убили детето й.

Принцесата чака своя султан в двореца cu. Айше обещава на Гюлбахар щедра подкрепа при нужда. Фария знае кой е истинският причинител на нещастието й. Дъщерите на Валиде се тревожат за своя герой. Гюлбахар иска синът й да детронира Мулад, но той не иска да вреди на родния си брат. Падишахът освобождава Касьм, но духът на младежа е сломен.

Фария прониква в покоите на съперницата си. Силяхтар спасява Атике и предупреждава принцесата за последен път. Ибрахим отказва да общува с Баязид заради Касъм. Кеманкеш води нападателите над Фария, които са убити на централния площад.

В последния за седмицата епизод на „Великолепният век: Кьосем“ султанът иска да донесе радост на своята покрусена любима. Води я npu Яхя, който благославя брака им. Валдиде е огорчена от решението на сина си.

Гледай видео запис от сериала онлайн, тук или тук или тук

Инфо: Woman-onthe-top.net