Великолепният век еп. 21 от 25.07.2017 – Кьосем бременна

Султанът преминава през харема. Катерина се надява да я извика, а той ѝ прави знак.

Фахрие иска да научи от съпруга си какво е направил с Мехмет Гирай. Той й отговаря че Шахин ги е предал. Принцесата припада.

Сафие държи сметка на Кьосем защо е ходила в двореца на дъщеря й. Момичето отговаря, че султанът сам я е помолил да го придружи, за да се види с Фахрие. Сафие отново се заяжда с любимката, като я упреква, че не е родила престолонаследник.

Кьосем научава, че Ахмет е с Катерина.

Когато Ахмет заспива, сънува странен сън. В него вижда собствената си смърт, причинена от непознат рицар.

Хандан разпитва Дервиш защо е върнал жена си в двореца. Пашата отговаря, че е трябвало да защити династията. Тогава Валиде съобщава на Дервиш, че Фахрие е заразила господаря с шарка.

Сафие вдига страхотен скандал на дъщеря си. Принцесата казва, че иска да умре, защото не може да понесе страданието си. Сафие успокоява Фахрие, че времето ще излекува раните ѝ.

Хората искат да знаят каква ще е съдбата на принц Мустафа и какво ще реши господарят, защото вече си е родил наследник. Мюсюлманските духовници са писали до господаря за това. Халиме разговаря с Ахмед по този въпрос, а султанът й казва, че принц Мустафа е част от сърцето му, обещал е на покойния си брат да се грижи за него и че няма да нарани детето. Халиме е благодарна на падишаха за тези думи.

Дервиш разговаря с Кьосем. Упреква я, че е много хитра и е влязла под кожата на господаря. Момичето му отговаря, защо си мълчи като знае истината. Той й казва да стои далеч от този въпрос.

Зюлфикяр влиза при султана. Казва му, че е подтиснат. Ахмед е притеснен от съня, който е видял. Зюлфикяр предлага да отидат при религиозния водач, за да разтълкува този кошмар. Султанът се съгласява, но иска да вземе със себе си Кьосем.

Кьосем настоява пред Дервиш Катерина да бъде изгонена от двореца, в замяна на опазване на тайната на принцесата.

Искендер отива при един от религиозните водачи и му дава парчето от ризата, за да разчете надписа. Себахатин Ефенди прочита надписа и пита човека, къде я е намерил. Заплашва младежа, че ще уведоми главния страж, защото е откраднал ризата.

Дервиш докладва на султана, че Шахин Гирай е избягал от затвора.

Мехмет Гирай е осигурил всичко за бягството на брат му.

Хаджи ага казва на Катерина, че Валиде Султан иска да я види и я води в Стария дворец.

Шеих Хюдеини си мие краката, за да се пречисти. Султанът му полива.

Валдие Султан взима Катерина за своя прислужница в Двореца на сълзите.

Кьосем раздава милостиня на бедните. Хората си спомнят чудото, което тя е направила.

Хандан не е съгласна, но не иска да се противопоставя на Кьосем. Все пак се разпорежда на агата момичето да научи къде ѝ е мястото.

Прочетете цялото резюме в TVNovellas.blogspot.bg

Гледай видео запис от сериала онлайн, тук или тук или тук