„Великолепният век“ стартира с двучасов епизод и коментарно студио

Турската мегапродукция „Великолепният век“ стартира на 12 септември в ефира на ТВ7. Датата стана известна от обявената от телевизията седмична програма за периода 10 – 16 септември 2012 г.

Първа серия, с оригиналната й дължина от два часа ще видим в най-гледаното време – от 20 до 22 часа.

На следващия ден, 13 септември, от ТВ7 са подготвили коментарно студио с участието на експерти, които ще анализират доколко „Великолепният век“ е едно произведение на изкуството или пък поредица, потискаща българското самочувствие.

От 20 часа на 13 септември ще се излъчи едночасов втори епизод, а след него – още един час с гостите, поканени за коментар от ТВ7.

В следващите дни „Великолепният век“ ще продължи да е едночасов, от 20 часа, като от 21 часа ТВ7 залага на друга хитова продукция – „Екс милионер търси съпруга“ с участието на Тодор Славков. Повторенията на „Великолепният век“ са всеки делник от 13 часа.

bTV изправя срещу „Великолепният век“ новия български сериал „Къде е Маги“, докато от Нова по същото време ще излъчват „Касъл“.

###

Действието в сериала „Великолепният век“ се развива по времето, когато територията на България е част от Османската империя. Ликът на Сюлейман Великолепни от няколко седмици наднича в метрото и в центъра на София по безброй рекламни пана.

Сериалът разчита на добре изпипан сценарий, виртуозна режисура, пищни декори и костюмография, перфектна актьорска игра на едни от най-любимите турски актьори и завладяващ саундтрак. Мащабната продукция, която разкрива драматичните обрати в двореца и живота на султана, се развива на фона исторически събития, ключови за целия Балкански полуостров.

velikolepniyat vek serial tv7

Гледай сериала онлайн