“Mambo Night” в София – с най-добрите в страната и Ерман Оливера!

Мамбо ритми, джаз и куба либре разтопяват снега в София

Калин Вельов и Tumbaito команията на световноизвестния джазмен Ерман Оливера

Памбос Агапиу и Раул Торес ще са кралете на дансинга в Sofia Live Club в четвъртък

Въпреки снега навън и минусовите температури, в четвъртък вечер в Sofia Live Club ще се леят кубински коктейли и ще звучи модерна латино музика.

Зимна страст, мамбо ритъм и нюйоркска атмосфера очакват почитателите на латиното, защото столичният клуб ще бъде преобразен за една вечер в The Palladium („Палейдиъм”). В средата на миналия век това е едно от най-популярните и престижни места в Ню Йорк, където виртуозни танцьори и музиканти забавляват аристократичната публика.

За вечер Sofia Live Club ще се превърне в „дом на мамбото” и ще бъде сцена на най-изявените родни латино танцьори – Памбос и Мария Агапиу от Pambos Dancing Centre, Раул Торес (Тropicana Dance School), Ина и Захари (финалисти на Световното първенство по салса), Мони и Милена от клуб Street Salseros (известни със своите шоу турнета в Холандия) и холандският хореограф Ерик Лалта заедно с трупата си „Фатнтазия”.

Специално за концерта “Mambo Night” в Sofia Live Club пристига едно от най-уважаваните и известни имена в латиноамериканската музика – Ерман Оливера, пял и записвал с великия Тито Пуенте. На 21 януари Ерман Оливера заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO ще поднесат на ценителите на изисканата музика двучасов концерт с най-популярните и обичани латино джаз парчета в стила на мамбото. Начален час на концерта – 22:00 часа, цена на билетите: предварителни продажби – 22 лева, 25 лева – на място.

Ерман Оливера (Hermenegildo „Herman“ Olivera) е роден на 30 януари 1959 г. в семейството на пуерториканци в Нюарк, Ню Джърси, Америка. Започва да пее на дванайсет годишна възраст, а на петнайсет вече изнася представления с различни местни групи. По време на един такъв концерт го забелязват Manny Oquendo, Andy Gonzalez и Pupy Cantor, които са впечатлени от гласа на младия певец и от харизматично му присъствие на сцената. Въпрос на време е Ерман да застане зад микрофона на групата на Manny Oquendo – „Conjunto Libre“, с която записва пет албума и поредица от хитове като „Decidete“, „No Me Echen La Culpa“, „Que Humanidad “ и „Tu Me Perteneces“.

След  „Libre” Оливера работи с Johnny Pacheco в продължение на няколко години, а също и с Ray Barretto, „Bobby Rodriguez Y La Compania “ и „The Machito Orchestra“.

До момента Ерман Оливера е водещ вокалист на четиридесет и една продукции, като освен соловия запис „Chequea La Mercancia“ има зад гърба си и множество други в сътрудничество с изявени артисти.

Този динамичен sonero понастоящем е водещ вокал на „Eddie Palmieri Orchestra“ и има изпълнения в пет от албумите на легендарния Тито Пуенте, неколкократен носител на награди „Грами” . И днес Ерман Оливера продължава да изнася турнета по целия свят, да се появяват като вокалист в редица престижни фестивали и телевизионни предавания.

Виж Herman Olivera and Walakata – Zappa:

 
По темата: