Вероника Марс по bTV Cinema/онлайн

ВТОРНИК

21:00 ч.

Премиера:  Вероника Марс (Veronica Mars, САЩ, Великобритания, Франция, Германия, 2014)

Жанр – Драма, Комедия, Криминален
Режисьор – Роб Томас
Актьори – Кристен Бел, Джейсън Доринг, Енрико Колантони, Мартин Стар, Габи Хофман, Тина Маджорино, Кристън Ритър, Джеймс Франко и др.

Гледай онлайн

Богатите и влиятелните притежават както целия град Нептюн, така и гимназията, като неистово се опитват да запазят малките си тайни. За тяхно огромно съжаление, в градчето живее Вероника Марс – умно и доста смело момиче, което е наследило нюха и любовта към разследванията и разрешаването на мистерии от баща си – частен детектив.

Вероника Марс принадлежи към групата на „популярните момичета”, прекарвайки натовареното си всекидневие на тийнейджърка, заедно с останалите „красиви хора“. За съжаление, всичко се обръща с главата надолу, когато нейната най-добра приятелка – Лили, е убита. Бащата на Вероника – тогавашният шериф Кийт, е уволнен, тъй като посочва богатия и доста влиятелен баща на Лили за основен заподозрян. След като милиардерът е оневинен, това коства на бащата на Вероника неговата работа, домът му, както и съпругата му, а самата Вероника е изолирана от своите приятели, включително и от гаджето си – Дънкън Кейн, който е и брат на Лили.

През деня Вероника трябва да се бори с тежката задача да бъде „нормална тийнейджърка“ в гимназията, като с помощта на своя приятел Уолъс Фенъл умело маневрира из „напрегнатите“ часове, като успешно отбягва бившето си гадже Дънкан и неговите приятели.

Вечер Вероника помага на баща си в неговия прохождащ бизнес на частен детектив, прокрадвайки се из тъмни улички и снимайки с камера неназовани мотели, докато пише домашното си по математика, в опитите си да разкрие най-мрачните тайни на това калифорнийско градче.

Притисната от отровната атмосфера, която цари в Нептюн, госпожица Марс неуморимо продължава да търси следи и улики, които ще възстановят доброто име на баща й, като същевременно ще й помогнат да си върне статуса на „популярно момиче“ в училище. Оказва се, обаче, че тайните, които Вероника открива, могат да разрушат из основи мира и спокойствието в Нептюн.