„В неделя с…” – най-родолюбивото предаване тази седмица!

Българската гора „В неделя с…” по БНТ

На 16 май, от 11:00 ч. предаването „В неделя с…” ще потърси отговори на въпросите: Ще я бъде или няма да я бъде нашата гора?  Ще ни защити ли и сега, за да спре циментовото нашествие, което вече окова Черноморието? Или бетонът ще залее и горите като бушуваща река, която е преляла от своето корито?

Давала на народа ни убежище, храна, подслон и свобода, българската гора се стопява с минути. Ще си спомним за големия български писател Николай Хайтов с Жени Божинова и писателката Елена Алекова. Ще гостуват още: лесовъдът за 2009 г. инж. Василий Маринковски, заместник министърът на земеделието и храните доцент доктор Георги Костов. За връзката между българина и гората ще се допитаме до писателя ловец и голям родолюбец Дончо Цончев.

Димитър Цонев ще ви срещне с „Родопски хайдути”, ще пее песните на Балкана с Кристина Енгерова и Румен Шехов и гайдаря Светльо Жилев. Ще чуете група Ом.

Специални гости ще бъдат номинираните в конкурса за „Балкански музикални награди” певиците Каролина Гочева от Македония и българската звезда Алисия.

„В неделя с…” ще даде начало на един нов свой проект – етно в неделя. Ще ви запознае с общности и народности в България. Ще научете повече за техния бит, хумор и култура. Първото издание ще бъде за Каракачаните.

«В неделя с..» , 11:00 часа, по БНТ!