Винен магазин кани на безплатен етно-джаз концерт с Иван Лечев

Нестандартен етно-джаз концерт – На витрина

Иван Лечев с промоция на Ивановден на витрината на култовия магазин CASAVINO

Чист балкански етно-джаз концерт подготвя новосформираната звездна група „Акустик трио 3000” на витрината на култовия магазин CASAVINO на Ивановден.

Едни от най-големите съвременни български китаристи – Иван Лечев (ФСБ), Цветан Недялков („Ку-ку бенд”) и Веселин Койчев („Бели, зелени, червени”) – ще изпълнят най-новите парчета от новия си проект при вход свободен на 7 януари 2009 г. от 17:30 часа. Адресът на културното събитие е магазин CASAVINO „Заимов” на бул. „Янко Сакъзов” 42 – срещу парка „Заимов”.

След като през 2009 г. срещна своите почитатели с личности като Левон Хампарцумян, Мартин Заимов, Ива Дойчинова, Богдана Трифонова, Фънки и Ути Бъчваров, CASAVINO дава началото на културните събития на 2010 година с нестандартно представяне на Иван Лечев и компания в приятелска атмосфера. Всеки, присъствал на събитията на веригата винени магазини, помни запазената атмосфера на живите музикални изпълнения, градацията на които естествено доведе до гостуването на легендарните китаристи Лечев, Недялков и Койчев. И както винаги, всеки е добре дошъл да се забавлява в CASAVINO.

„Избрахме спонтанно любимия ми CASAVINO за промоцията на албума”, споделя Иван Лечев. „Хубавата музика и хубавото вино имат много сходно въздействие върху хората, които умеят да ги оценят по достойнство. А заедно смятам, че се получава несравнима комбинация”.

Уникалното съчетание между три акустични китари и цигулка на „Акустик Трио 3000” представя музика в стиловия обхват на джаз, класика, фламенко, етно, дори и кънтри музиката. Всички композиции са авторски, освен обработката по Чарлз Мингъс – „Гуд бай порки-пай хет”.

Музикантите не крият, че идеята за създаването на триото не е тяхна, а на ръководителя на отдел „Култура” в община Пловдив Йохан Девлетян, който през 2008-ма поканил тримата виртуози за съвместно участие в местния Фестивал на китарата. И ето, че малко повече от година по-късно Иван Лечев ще почерпи своите почитатели с нов албум точно на Ивановден!

Виж видео от презентация на Dirty Purchase:|
Амалия Георгиева – вокал|
Емил Минчев – вокал|
Иван Лечев – соло китара|
Христослав Галилеев (Гальо) – бас китара|
Людмил Стойнев – кийборд, китара|
Николай Радев – ударни|
Велислав Стоянов – тромбон|
Михаил Йосифов – тромпет|

 
По темата: ,