ВИП Брадър раздаде милиони! Виж щастливата статистика!

VIP Brother 3” събра 2,5 млн. лв.   за благотворителност

434 000 лв. е размерът на ДДС-то върху парите, събрани от sms-ите. Тази сума е преведена от Министерството на финансите към Министерството на здравеопазването за купуване на медицинско оборудване

В рамките на проекта „VIP Brother 3” бяха събрани близо 2 500 000 лв. Тази дългосрочна благотворителна инициатива не е нито първата, нито последната за „Нова телевизия”. Преди това с благотворителност са били ангажирани „Стани богат”, „На кафе”, „Сделка или не”, „Колелото на късмета”, както и „Календар”, който стотиците пъти е реагирал светкавично и е помогнал на хората.

VIP Brother 3” е най-масовата и голяма благотворителна акция, организирана от медия в България. За 3 месеца „Нова телевизия” успя да генерира огромен зрителски и,  по-важното – дарителски интерес.

Първоначално каузите, за които известните съквартиранти събираха пари, бяха осем, но в последствие, в концертите „За децата на България” се включиха още три. След  обединяване на две от каузите, те останаха 10:

Център за рехабилитация на деца с проблеми в развитието – 310 000 лв.

Закупуване на специализирани уреди за рехабилитация, както и заплащане на процедури на деца с по един родител или живеещи на ръба на оцеляването.

Диагностика и превенция на вирусния хепатит – 170 000 лв.

Безплатни прегледи и тестове в София, Пловдив, Плевен и Варна, както и закупуване на 14 000 комплекта тест за вируса на Хепатит, раздадени в различни градове из страната.

Финансиране на проект за превенция на трафика на хора – 165 000 лв.

Информационна кампания с лекции и обучение с интерактивна методология за усвояване на знания и умения за работа с връстници, проведена в 10 града – Монтана, Етрополе, Бургас, Враца, София, Благоевград, Петрич, Варна Кърджали, Стара Загора.

Да помогнем на незрящите деца  – 250 000 лв.

С парите са купени 10 жизненоважни за новородените кувьози в болниците:

СБАЛАГ „Майчин дом“ ЕАД – гр. София –  5 броя

МБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ ЕАД – гр. София- 1 брой

МБАЛ „Бургас“ АД – гр. Бургас – 1 брой

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД, Втора клинична база, Неонатологично отделение – гр. Плевен – 1 брой

УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, Неонатологично отделение, – гр. Пловдив – 1 брой

МБАЛ „Христо Ботев“ АД,  Неонатологично отделение – гр. Враца – 1 брой

Превенция на изоставянето на деца по домовете – 180 000 лв.

От октомври 2009 до края на април 2010 г. социалните работници и психолозите на центъра са работили по случаите на 85 деца, като в 65 от тях са успели да предотвратят настаняването в социален дом.

Специалистите са предотвратили изоставянето на 34 новородени веднага след раждането им, още в родилния дом, както и на 14 бебета до 1 година. В рамките на инициативата са създадени и 4 стаи за майката и бебето. Две от тях са разположени в родилните отделения – партньори на проекта в Пловдив (МБАЛ Пловдив и МБАЛ „Свети Мина“), една –  в първия търговски мол в града, и още една – в зоологическата градина в столицата. Стаите осигуряват приятна обстановка за всяка майка, която има нужда да остане с бебето си насаме, да го нахрани, повие и да си починат заедно.

Финансиране на екологична програма за разделно изхвърляне на отпадъците – 162 000 лв.

Образователна и информационна кампания за ползите от разделното събиране на отпадъци. Обучение на деца в училище и раздаване на 29 000 контейнери за домакинствата в градовете София, Монтана, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Бургас.

Създаване на спортни площадки в домове за сираци и помощ за талантливи деца без родители – 350 000 лв.

Изграждане и ремонт на спортни площадки в домове за сираци в Бързица, Берковица, Белоградчик, Исперих и Стара Загора. Проектът е в процес на финализиране. Общините са изпратили изготвени оферти от фирми изпълнители. Избраните офертите са с най-добър баланс на цена и качество.

Център за деца със специални нужди „Карин дом” – 31 000 лв.

„Карин дом” ползва сумата за финансирането на терапията на 37 деца за периода от 1 февруари 2010 г. до 31 юни 2010 г. Децата са със церебрална парализа, детски аутизъм, генералзирано разстройство в развитието, епилепсия. общо недоразвитие на речта, умерена умствена изостаналост, хиперкинетично разстройство на поведението, тежка хидроцефалия, тежко умствено изоставане.

Детска онкологична клиника „Св. Марина”, гр. Варна –  37 000 лв.

С парите са купени диагностичен микроскоп, както и 4 инфузионни помпи за химиотерапия.

В помощ на децата с аутизъм – 26 000 лв.

Организирани са две конференции с цел запознаване обществото с това какво представлява аутизма, кога се появява, какви са характерните затруднения. Едната конференция вече е проведена по инициатива на център „Тацитус”. Другата предстои да бъде организирана от асоциация „Аутизъм”.

Община Ямбол – 37 217 лв.

Дарената сума ще бъде изразходвана за купуване на медицинска апаратура и техника за МБАЛ „Св. Пантелеймон” АД – 21-канален електро енцефалограф (1 брой) и многофункционален пациентен монитор (7 броя).

434 000 лв. е размерът на ДДС-то върху парите, събрани от sms-ите

Тази сума е преведена от Министерството на финансите към Министерството на здравеопазването за купуване на следното медицинско оборудване – кувьози, медицинска техника и консумативи в УМБАЛСМ „Пирогов”, СБАЛ по детски болести в София, МБАЛ Белоградчик и ВСАГБАЛ „Шейново” – София