Виж бисерите на Батето и очаквай култово интервю по RING.BG!


Предаването „Българският спорт” припомня някои от най-вълнуващите мигове на Иван Славков в ефира на RING.BG

Тази седмица предаването „Българският спорт” ще покаже едно вълнуващо гостуване на Иван Славков в RING.BG.

Батето разказва за живота си с неподражаемото си чувство за хумор. Ще си припомним също най-пиперливите и куриозни коментари на колоритния бивш президент на БОК и БФС.

„Българският спорт“ тази седмица в памет на Иван Славков събота и неделя точно в 10.00 часа, както и в понеделник в 18.30 часа.

Гледайте „Българският спорт“ по RING.BG и онлайн на sport.btv.bg

****

Avtora.com представя: Иван Славков – Батето с някои от най-легендарните си и култови реплики

„Вие що си губите времето с футбол, бе? Я какъв хубав винпром имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я бързо да се поправите!“ – към футболистите на Поморие.

„Признавам, че футболът ни е в нокдаун, но пък държавата ни е в нокаут!“ – след загубата на националния отбор по футбол от Чехия с 0:6.

„Писна ми от конгреси! За какво да се събираме пак, знаете, че когато има такива, ги печеля!“ – към журналисти след тегленето на жребия за купата на България през 2000 г.

„Смени плочата, моля те, мини на DVD!“ – към журналист, че го разпитва едно и също.

„Нека стачкуват, това много ще ме облекчи, защото ще останат тези, които играят за здраве.“ – за заплахите на отборите в родния футбол за стачка.

„Какво ми хареса най-много в турнира ли?! Ами стюардесите!“ – на въпрос на журналист на турнир по аматьорския футбол, като вероятно визира мажоретките.

„Лично на мен бракът ми харесва. Аз съм се женил три пъти.“ – за брака.

„Уволнявам феновете!“ – на въпрос дали ще бъде уволнен националният селекционер Пламен Марков.

„Развалиха Караиванов в дебелариума и затова го уволних. Аз съм го назначил, аз го уволних!“ – по повод изгонването на пресаташето му от БФС.

„Порточанов е като маймуната – нависоко и с лъснал задник!“ – за бившия президент на Нефтохимик.

„Вижте какъв финал само. Имаше бой, голове, жълти и червени картони, дузпа. Става за цветна телевизия.“ – след финала за Купата между Левски и ЦСКА през 2005 г.

„Обяснявам на чужденците, че в България „луда крава“ няма. Те ме питат как така няма. Викам: „Няма. В България останаха шест крави и аз ги знам поименно.“

„Не аз се ожених по сметка за Людмила Живкова, а тя за мен, за да получи софийско жителство – нали баща й е от Правец.“ – за втората си съпруга Людмила.

„Реферите трябва да ги извеждаме с бронетранспортьори. Или да ги вдигаме от игрището с хеликоптери. Нали в крайна сметка и те трябва да оцелеят!“ – за насилието срещу футболните съдии.

„Полицията ще пази някой по пътя да не духне огънчето.“ – за олимпийския огън за Игрите в Атина, който премина през България.

„България винаги е чакала някой да я оправи – я големият брат, я малкият братовчед. И ни оправят наистина, ама са все отзад. Стига ни толкова!“ – за отношенията с другите държави и народопсихологията ни.

„Не ми говорете за САЩ. Такава държава за мен не съществува. Аз закрих САЩ, те вече са само военен полигон и производствено предприятие.“ – за Америка.