„Властелинът на пръстените“ в Арена Армеец – концерт и филм в едно

Гледай видео анонс онлайн

Над 250 музиканти и хористи ще озвучат на живо филмовия шедьовър на Питър Джаксън „Задругата на пръстена“ на 5 декември в зала „Арена Армеец“. Уникалното музикално шоу е и премиера на световноизвестния формат „Movie in Concert“, който гостува за първи път в Източна Европа. Първата част от трилогията „Властелинът на пръстените“ ще бъде показана в HD формат на огромен екран в оригиналния си вариант. В пълен синхрон с картината музикантите ще пресъздадат на живо симфоничната музика на композитора Хауърд Шор.

Популярният в цял свят формат „Movie in Concert“ ще бъде премиерен с „Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – in Concert“ не само за България, но и за цяла Източна Европа. Внушителният спектакъл е гледан вече от над един милион души на 4 континента при грандиозен успех. Посрещана навсякъде по света с изключителен интерес и абсолютно разпродадени зали и стадиони, концепцията „In Concert“ означава филм, претворен в концерт. Характерно за нея е съчетанието на хитова филмова прожекция с изпълнение на живо на оригиналната музиката към лентата, което поставя музиката в центъра на възприятието за разлика от стандартното кинопреживяване, където водеща е картината.

Вълнуващо е да се наблюдава удивителният синхрон между сменящите се кадри и изпълнението на над 250-те музиканти на сцената, пресъздаващи с изключителна прецизност всеки отделен звук от случващото се на екрана в „Задругата на пръстена – in Concert“. Това е възможно, защото музиката е писана специално за филма и за всеки отделен герой. Хауърд Шор е композирал общо 12 часа музика за трите части на „Властелина на пръстените“, с повече от 80 музикални теми, отговарящи на отделните герои и сцени от епоса. Смята се, че това е най-значимата филмова музика на 21-ви век, наградена с отличията Грами и Оскар.

Билети за първия по рода си у нас филм-концерт „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ са в продажба от 5 март в мрежата на Eventim на цени от 60 до 120 лв. Феновете ще могат да избират своите места в зала Арена Армеец между няколко сектора, носещи имената на емблематични герои от легендарния фентъзи епос: Фродо, Гандалф, Леголас, Арагорн, Ам-гъл, Саурон и др. Предвидена е и специална изненада за закупилите първите 100 билета – те ще получат като подарък официалния постер на събитието. Печелившите билети ще бъдат обявени на фейсбук страницата на събитието.

Организатор на съблитието и носител на правата за България на „Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – in Concert“, както и на другите две серии от трилогията, е P&P Events. Зад компанията стои екипът, организатор на джаз фестивала A to JazZ, концерта на Дизи Гилеспи бенд в България и други музикални събития.

 
По темата: