Властите спипаха Бухала след разследване на Нова телевизия

Арестуваха участник в крупна престъпна схема  на жилищната мафия след разследване на „Нова телевизия”

Лихварят Иван Донков, по прякор Бухала, се оказа зад решетките, след като „Нова телевизия” разказа как 40 души са загубили жилищата си в Бургас. Седем от тях са намерени мъртви. Повечето от измамените са възрастни или хора с увреждания.

„Темата на Нова” показа как 48-годишният Иван Донков притежава 53 имота на свое име, въпреки че е безработен и няма никакви официални доходи. След разследването ни Икономическа полиция в Бургас се самосезира и извърши проверка по случая.

Според МВР Бухала е извършил десетки сделки с недвижими имоти, които е придобил с измама и лихварство. Той притежава десетки апартаменти в скъпи морски курорти, две лимузини, а  при обиска при ареста му в него са намерени 5000 лв. джобни и още 20 000 евро в дома му.

В разследването „Нова телевизия” показа как лихварят не само взема имотите на длъжниците си, но и печели дела срещу тях. Най-фрапиращият случай е арестът и осъдителната присъда на 81-годишна старица, измамена от него.

Болната от Паркинсон жена е осъдена, че само с един удар е повалила Бухала на земята след като взел жилището й. Баба Станка трябва да лежи в затвора. Спасява я единствено преклонната й възраст.

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за Бухала.