Влатко Стефановски Трио – чуй виртуозния китарист в София


Sofia Live Club представя: Влатко Стефановски Трио

На 19.02.2010 година, от 22.00 часа, в Sofia Live Club ще гостува един от най-талантливите европейски китаристи – Влатко Стефановски. Най-добрата сцена за жива музика ще има честта да посрещне балканските ритми на музиканта, представени по един нетипичен и интригуващ начин.

Китаристът ще ни запознае със своите класически композиции като “Калайджийско ‘оро и “Gypsy Song” и материал от последните си албуми. В това преживяване, Влатко Стефановски ще бъде съпроводен от Джоле Максимовски (бас) и Дино Милосавлевич (барабани).

Влатко Стефановски започва музикалната си кариера още като юноша, в легендарната фюжън група “Леб и Сол, смесваща македонски фолклорни мотиви с модерен рок.

След 13 издадени албума и множество концерти по цял свят, решава да се концентрира предимно върху солови проекти. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към “Циганска магия”.

Освен сам, Влатко обича да работи и със световноизвестни музиканти като Мирослав Тадич (в Крушево и Live in Belgrade), Ману Каче (в Кула од карти), Тони Левин и Ян Акерман, който гостува в последния му албум с интерпретации на блус стандарти „Thunder from The Blue Sky ”.

Цена на билетите:
20лв на предварителна продажба
25лв на място в Sofia Live Club

Виж запис от скорошно участие на триото:

 
По темата: