Вокална група „Радиодеца“ кани на юбилейни благотворителни концерти

20 години вокална група „Радиодеца”

Благотворителната инициатива  „Здраве и усмивки”

Българското национално радио  ви кани да присъствате на концертите по повод 20-годишнината на вокалната група на БНР „Радиодеца” . Те ще са със специалното участие на гостуващата детска попгрупа на Латвийското радио „Дзегузите”.

Изкуството и детският талант ще са посланици на кампания „Здраве и усмивки”. Благотворителната инициатива ще събере средства за закупуване на техника за здравна профилактика в големите педиатрии в страната.

Поредицата от изяви на детските радиогрупи започва на 29 май от 19 часа в Първо студио на БНР – София.  На 30 май  младите певци ще зарадват гостите си в Пловдивското студио на радиото от 18 часа, а на празника на децата 1 юни те ще изпълнят с гласовете си залата на радиостудиото във Варна, отново в 18 часа.

Вокалната група „Радиодеца” е пъстра дружина на възраст от 5 до 11 години. Всяка седмица те затаяват дъх на знака в студиото „Тишина!Запис!”, за да го изпълнят секунда след това с радостта на песните си – повече от 400 във фонда на радиото и  7 самостоятелни албума. Наградите, получени през годините са заслуга и на създателя  и диригент на групата Илина Тодорова.

Групата на Латвийското радио „Дзегузите” с артистичен ръководител Дайла Мартинсон е детска радиогрупа, която за 40-те години на своето съществуване е отгледала  поколения певци и артисти в последствие прочули се на сцени извън пределите на родната Латвия.  Техните песни срещат слушателите с латвийската народна музика, с герои от детски анимационни филмчета и мюзикъли.

Турнето на двете радиогрупи е началото на съвместна кампания на Софарма и Българското национално радио, която ще продължи с други инициативи и цели осъвременяване на най-използваната медицинска техника при профилактичните прегледи на децата у нас.

Елате да пеем и танцуваме с децата и да помогнем да се върнат детските усмивки на лицата на нуждаещите се.

 
По темата: ,