Волен обяснява на Бареков какъв е проблемът с джамията (+видео)

Волен Сидеров: Ислямизацията на България е сериозен проблем

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров категорично отрече пред „Гореща точка“ на TV7 станалото пред джамията в петък да е начало на предизборната кампания на партията. Той заяви, че в такъв случай е в предизборна кампания от 2005 година.

Лидерът на „Атака“ поясни, че напрежението идва само от „звуковия терор“ на високоговорителите, монтирани на джамията. Сидеров подчерта, че в европейските градове джамиите нямали озвучаване. Той изказа и мнение, че по тази тема българската администрация се била снишила, „защото щели да предизвикат напрежение“.

Според него случилото се в София е провокация от страна на ислямисти, които нападнали хората на „Атака“ с ножове и метални тръби. Той коментира и, че полицията не е взела необходимите предпазни мерки. Сидеров подчерта, че в джамията на София се събират фундаменталисти. „Ислямизацията на България е сериозен проблем“, каза още той. Според него фразата „етнически модел“ е некоректна.

Волен Сидеров категорично отрече и твърденията, че „Атака“ и ДПС са скачени съдове и определи метафората като „неграмотна“ буквално и преносно.

„Досега не сме разговаряли по темата с Бойко Борисов и Цветан Цветанов“, каза лидерът на „Атака“ и постави въпроса за подкрепата на партията към управляващата ГЕРБ. „Всички, освен Бойко Борисов, избързаха с коментара, преди да разберат какво точно се е случило в петък“, каза още Сидеров. Той отрече и да има някакви задкулисни сделки между ГЕРБ и „Атака“.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също заяви, че т.нар. „български етнически модел“ като общо понятие няма, като уточни, че той се опира на традиционната българска толерантност, но не означава търпимост към провокации.

И Каракачанов предупреди, че у нас върлуват радикални ислямисти. Центровете, според Каракачанов, били няколко – в циганската махала на Пазарджик и по отдалечени от прожекторите места в Родипите.

Каракачанов обаче разкритикува станалото пред джамията в петък и го нарече „голяма глупост“. Той подчерта и, че нов възродителен процес няма как да се случи и говоренето за нещо подобно е абсолютна спекулация.

Цялото интервю може да видите в сайта на телевизията:

http://tv7.bg/bodilnik/news/351222.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/351232.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/351292.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/351302.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/351312.html