Волен Сидеров осъди Слави за 7000 лв.!

Сумата, която Тришонов ще заплати, ще бъде дарена на манастир!

Върховният касационен съд потвърди решението на предишните две инстанции, осъждайки шоумена Слави Трифонов на 7000 лв. за нанесени обиди и клевети към лидера на АТАКА Волен Сидеров.

В две поредни предавания Трифонов е нарекъл Сидеров „фашист” и „фюрер”, освен това е обвинил Сидеров, че е изрекъл фразата „циганите на сапун”.

„Изразите, употребени от ищеца от страна на Трифонов в предаванията, представляват обидни квалификации и внушават отрицателни качества на отричана и осъдена от историята личност. Затова съдът е преценил, че с предаванията ответникът противоправно, в разрез с общото правило да не се вреди другиму, е наклеветил и обидил ищеца, разгласявайки чрез медия позорящо го и невярно съдържание – че е изрекъл фразата:

„Циганите на сапун” и квалифицирайки го като „фашист” и „фюрер”, а начинът по който ръководи партията – като фашистки”, се казва в решението на Върховния касационен съд.

Волен Сидеров съобщи, че сумата, която Трифонов ще заплати, ще бъде дарена на Боровишкия манастир „Света Троица” край Белоградчик тази неделя.

Инфо: Poligraff

 
По темата: ,