„Време“ на Моисей и Жана Бергендорф – видео хит

Моисей, който се раздели с дуетния партньор Ангел, представя хит в компанията на Жана Бергендорф. Двамата с певицата останаха под „опеката“ на Саня Армутлиева във Вирджиния рекърдс, а Ангел продължава сам талантливия си път.

„Иии най-после е тук – песента, която много хора очакваха с нетърпение! Благодаря на всички, които дадоха толкова много от себе си, за да се осъществи този проект, а именно: Virginia Records, Бате Сашо, Bashmotion, Collective Store Bulgaria, Iskrata, Станислава Армутлиева – Саня, Zhana Bergendorff, Pavell, Слав, Антония Йорданова“ – така Моисей представя дуета „Време“ във Фейсбук.

„В момента пиша новата глава от личната си музикална история и мисля, че именно „Време“ е точното заглавие за нея и за песента“, казва Моисей, който е съавтор на музиката и лиричния текст с бийтмейкъра Александър Корабов, по-известен с псевдонима Бате Сашо. Двамата създават „Време“ буквално на един дъх, а впоследствие работят по аранжимента с Pavell и националния шампион по бийтбокс Искрен Тончев-Искрата. От самото начало Моисей и продуцентите му са единодушни, че това е най-подходящото звучене за общ проект с Жана, с която изпълнителят е не само колега, но и близък приятел.

За снимките на видеото екипът се доверява на режисьора Павлин Иванов-Bashmotion, чиято концепция е колкото семпла, толкова и провокативна. В един от кадрите участва и синът на Жана, малкият Леон, но не лицето, а само ръцете му имат „роля“ в сценария. Ръцете на възрастния мъж в същата сцена пък принадлежат на бивш военен от авиацията. Другият мъжки персонаж също не е професионален актьор, нито атлет, а специалист по промишлен дизайн. По идея на режисьора героинята на Жана е превърната в творба на японското изкуство на връзване с въже шибари (или кинбаку) – техника, която за първи път се използва в български музикален клип. Шибари се базира на древното бойно изкуство ходжуджуцу, в което се е практикувало задържане на военнопленници с въже между XV и XVII век.

За визията на артистите се е погрижил гримьорът Слав, а стилистът Антония Йорданова е подбрала модели от новите колекции на брандовете, предлагани от магазин Collective.

Първите отзиви за новото произведение са положителни.

Композиция: Александър Корабов, Моисей Стойчев
Текст: Александър Корабов, Моисей Стойчев
Аранжимент: Александър Корабов, Искрен Тончев, Павел Николов
Микс и мастър: Павел Николов
Режисьор и оператор: Bashmotion
Монтаж: Бохос Топакбашиян
Стайлинг: Антония Йорданова
Грим и коса: Слав
Гардероб: магазин Collective

 
По темата: