Всички гледат битката за стола на Фандъкова по ТВ – видео

Битката за стола на Фандъкова във „Факторът Кошлуков” нарежда TV7 на второ място по гледаемост в София.

Кандидат-кметовете на София махат паметници, запазват топлофикация

В предизборна битка за кметския пост в София се впуснаха в студиото на „Факторът Кошлуков” основните претенденти от опозиционните партии Георги Кадиев (БСП), Прошко Прошков (Синята коалиция), Владимир Каролев (НДСВ) и Ангел Джамбазки (ВМРО). С предизборните си дебати, националната ефирна TV7 дава глас на зрителите да зададат своите въпроси и да покажат проблемите си директно на хората, които искат да ги управляват. Този модел на политическо шоу нареди TV7 на второ място по гледаемост в София по време на „Факторът Кошлуков” тази събота.

Георги Кадиев изведе като основен проблем в управлението на столицата т.нар. брокери в Общинския съвет и обеща да започне с отстраняването им оттам. От своя страна, Владимир Каролев сложи акцента върху недостатъчно професионалното управление и изоставането от европейските практики на София. Обещанието на Ангел Джамбазки беше да сложи ред в столицата и да премахне незаконния паркинг пред парламента, Прошко Прошков пък се нае да промени модела за управление, защото  според него в общината няма прозрачност и мръсните тайни са повече от цветята.

Безспорно един от туморите на столицата е „Топлофикация” АД, съгласиха се всички кандидати. Според Владимир Каролев, единственият начин този проблем да бъде решен трайно, е чрез външна капиталова инжекция. Джамбазки отчете слабостите в управлението на „Топлофикация” и заяви, че като кмет ще направи промени именно в тази посока. Предложението на Георги Кадиев е за по-функционално използване на топлото. Според него горенето на отпадъци ще свали цената на услугата с 10%.

Остра полемика между гостите се разгоря и по проблемите със „Софийски имоти” и „Общинска банка”. Те се обвиняваха партийно помежду си за грешките, допуснати в тези дружества, а Прошков беше категоричен, че „Софийски имоти” трябва да се закрие. Всички гости обещаха пред водещия Емил Кошлуков, в национален ефир, че ако седнат на кметския стол ще извадят на показ всички далавери в общинските дружества, използвайки конкретни имена и цифри.

Като „голяма далавера, стимулирана от ГЕРБ последните четири години”, определи Каролев проблемите с „Екоравновесие” и бездомните кучета. Георги Кадиев също не пропусна да отправи критики към Йорданка Фандъкова за сегашната й политика по този въпрос и заяви, че бездомните животни ще изчезнат от улиците на града, когато се появи кмет, който има воля за това.

В блиц интервю с четиримата кандидати, които отговориха на въпросите на Кошлуков стана ясно, че трима от кандидатите махат паметниците на Съветската армия и „1300 години България”, всички ще работят за връщането на „Общинска банка”, както и ще публикуват регистър на всички сделки на „Софийски имоти” с имена и точни данни.

Пълен запис от дебатите за кмет на София можете да видите на:

http://izbori.tv7.bg/news/local/1013982.html