Всичко за корейския сериал „Паста“ по БНТ – снимки, видео

Съвременно корейско кино в хитовия сериал „Паста” само по БНТ1

Модерният корейски сериал „Паста” е азиатска версия на познатото кулинарно кино. Действието се развива в най-елитния италиански ресторант в Сеул – „Бона сера”. Лентата е заснета там в автентична обстановка. Сериалът тръгва от 25 ноември (петък), в 22.00 ч. по БНТ1.

Сериалът разказва за мечтите и успехите на млада жена, която успява да стане главен готвач в най-скъпия ресторант „Ла Сфера”. Героинята Ю-Гьон започва кариерата си като кухненски помощник и преминава през много трудности, унижения и сълзи, докато достигне до върха. Готвачът шеф Хьон – Ук е изучавал кулинарно изкуство в Италия и също извървява своя път, за да стане най-известния кулинарен майстор на италианска кухня в Корея. Любовта между двамата се развива странно и дори трудно. В сюжета са включени и съдбите на останалите готвачи и помощници в „Ла Сфера”.

Главната героиня в сериала е актрисата Гонг Хьон – Джин. За ролята си в „Паста” тя влиза в топ 10 на азиатските актьори за 2010. Участвала е в 29 филма и е спечелила 32 награди. Чаровният кореец Лий Сон Гюн е не само талантлив актьор, но и певец. Участва в мюзикъли и клипове с известни корейски изпълнители. През 2010 г. печели наградата за най-добър актьор на международния фестивал „Лас Палмас де Гран Канария” в Испания. В „Паста” Лий играе главната мъжка роля – влюбения управител на ресторанта.

В сериала участва и красавицата Лий Ха – Ний, по-известна в западните медии като Хъни Лий. Актрисата има висше музикално образование. Тя представи Корея на конкурса Мис Вселена 2007 в Мексико. Младата актриса свири професионално на гаягъм /корейски струнен инструмент/, а най-престижната музикална фондация я нарича „гаягъм чудото”. Свирила е в 25 страни, включително и в „Карнеги Хол” в Ню Йорк. Развива благотворителна дейност към ЮНЕСКО. Любопитно е, че „Сладката Лий” притежава и 3-ти дан черен колан по таекуондо.

„Паста” е сериал за корейските нрави, душевност и мироглед. Образите и събитията са показани с много хумор и трогателна наивност. Продукцията се отличава и с оригинален саундтрак, който включва 16 специално създадени парчета от известни корейски изпълнители.

Гледайте „Паста” всеки петък от 22.00 ч. само по БНТ1!

ВИДЕО:

“ Паста “ тръгва по Бнт – Корея /2010/

Гледай видео анонс за сериала онлайн

Гледай първи епизод онлайн

Гледай още серии онлайн

 
По темата: ,