Всичко за звездите от „Цената на славата“ по Нова ТВ

Едни от най-популярните турски актьори участват в новия сериал „Цената на славата”

Онур Байрактар, който изпълнява ролята на Хакан, загина в жестока катастрофа с мотора си в Истанбул

Аху Тюркпенче (на снимката горе), позната като Есма от „Истанбулска приказка”, изпълнява ролята на главната героиня в излъчвания по Нова ТВ нов турски сериал ”Цената на славата”.

„На пръв поглед героинята ми в „Цената на славата” прилича на Есма, но е съвсем друг характер. А и филмът разказва не толкова за любовта, колкото за страданията и липсите, които трябва да понесеш в името на славата”, казва актрисата в интервю по време на снимките на продукцията, която разказва историята на една съвременна Пепеляшка.

Аху е известна с това, че приема участия само в качествени проекти, затова се появява рядко на телевизионния екран.  Напоследък интересът й е съсредоточен върху работата в театъра и през април

получи престижната награда Афифе за най-добра театрална актриса

за ролята си в нашумялата постановка „След после”, посветена на атентатите в САЩ на 11 септември, в частния театър Дуру.

През тази година излезе на екран последният й игрален филм „Клубът на губещите”, в който горещите любовни сцени между Аху и нейния партньор в лентата Нежат Ишлер предизвикаха много коментари. „Я, Аху излезе много смела!”, писаха по този повод турските медии.

„Цената на славата”  направи известен Мурат Юналмъш, който по време на снимките беше на 25 години и го нареди сред

най-харесваните млади турски актьори

В ролята на Мерт, плейбоя, чийто живот се променя напълно след като се влюбва в Гюлшен,  героинята на Аху, Мурат спечели хиляди почитателки.

Мурат, който казва, че „Цената на славата” за него е като собствено дете, намира героя си за прекалено романтичен.  След като излъчили втория епизод, той получил sms от приятел: „Братче, нещо ни баламосваш. Има ли в живота такива романтични мъже?”

Мурат твърди, че не е романтик, но разказва следната история: Имал приятелка, която живеела в друг град. Един път отишъл там без да я предупреди и й изпратил букет с бележка „Пред вратата има пакет за вас”. Пакетът бил самият той.

В „Цената на славата” участват турски артисти, които са

добре познати на българските зрители от други сериали

Атила Сорал, който изпълнява една от  двете централни мъжки роли – на Тугра, е познат на от „Любов назаем”.  48-годишният Атила, бивш манекен с над 20 години стаж на модния подиум, е с репутацията на голям донжуан.

Участват още Селма Ергеч, по-голямата сестра на Аси в едноимения сериал, Емре Аксой – Баръш от „Сълзи над Босфора”, Кеворк Тюркер – Сами от „Малки жени”,  Хаккъ Ергьок – Угур от „Да върнеш времето назад” и Емир от „Малки тайни”, както и Нурсели Идиз от „Цената на живота”.

Преди около година, на 26 ноември, турският актьор Онур Байрактар, който изпълнява ролята на Хакан в „Цената на славата”, загина в жестока катастрофа с мотора си в Истанбул. 31-годишният актьор стана жертва на високата скорост, разбивайки се в бариера, а след това в минаващо наблизо такси,  през нощта на връщане от театъра, където участвал в последното си представление – „Домът на Лейля”.

Според шофьора на таксито Онур се движел със скорост най-малко 150-160 километра в час. Въпреки че бил с каска, това не успяло да го спаси.

В последните си постове в Туитър актьорът, като че ли

предчувствал смъртта си

На 20 ноември той написал „Да умреш при пътно произшествие. Пардон, стана  катастрофа”. Три  дни  по-късно той остава и последното си послание: „Хайде вече да спим. Утре пак. Не обещавай дори, че утре ще се събудиш. Идва ден, в който тялото ти няма да се събуди и да стане”…

Пак като предчувствие звучи и желанието, изразено пред близките му без повод: „Един ден ако стане нещо, направете погребалната церемония в джамията в Ортакьой”.

Колегите му разказват, че Онур бил пристрастен към мотора си. Дори на турнетата извън Истанбул той пътувал не с трупата, а с мотора. Спазвал всички правила за безопасно шофиране, носел каска, но високата скорост го привличала. Месец преди катастрофата бил глобен за превишаване на скоростта. Дни преди смъртта си споделил с приятели, че до ден-два ще си купи кола.

За Онур, който е завършил театрално майсторство в университета Мимар Синан в Истанбул, „Цената на славата” бил  първият телевизионен сериал, в който участвал. Последвали още четири, последният от които популярната поредица „Капалъчаршъ”.

Голямата любов на Онур бил театърът

Участвал в много постановки и театрални проекти, автор е на няколко пиеси.  Докато снимали „Цената на славата” партньорката му Аху Тюркпенче, с която ги свързала и любовна история, дала идея да  осъществят заедно проект. Той написал „Добре, че те има” и представлението се играло при пълни зали.

Благодарение на Айла Алган, която му преподавала в университета, бил поканен да режисира „Лазарица” на Йордан Радичков  на международен уъркшоп в България и намерил тук много приятели. На следващата година в България била преведена от Кадрие Джесур  и издадена в отделна книжка пиесата му „Хаос”.

 
По темата: