Вземи стек бира от „Бар Наздраве“ на N-Joy, скоро и по Z-Rock

В момента стекове бира се раздават по N-Joy,  „къркането“ продължава по Z-Rock

В началото на летния сезон Съюзът на пивоварите в България и Радио N-Joy стартират радио игра за българската бира.

Бар наздраве” има за цел не само да забавлява почитателите на кехлибарената напитка от цялата страна, но паралелно с това да предложи любопитна информация и да популяризира научни факти за пивото и неговите натурални съставки.

Съвременният потребител вече има широки интереси и иска да знае повече за традициите в пивопроизводството, качествата на продукта и ритуалите за консумация. Това е и азбуката на бирената култура”, коментира главният секретар на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова.
Затова всеки делничен ден радио играта задава на слушателите на Радио N-Joy разнообразни въпроси за свойствата на бирените суровини – малц, хмел и бирена мая, както и за начина, по който всяка една от тях влияе върху организма в случаите на умерена консумация. Друга част от въпросите ще провокират познанията на слушателя за световните и българските традиции в производството на бира.

Ще се популяризират и ритуалите при консумацията на пиво и условията за дегустация, както и интересни исторически факти, свързани с произхода на напитката.
Играта „Бар Наздраве” по Радио N-Joy продължава до 21 май. Чрез жребий всеки делничен ден между 14.00 и 17.00 ч. трима пълнолетни слушатели, отговорили правилно на зададените въпроси, ще печелят по стек бира.

Всеки петък ще бъдат задавани и по-нестандартни въпроси, които ще търсят остроумни и оригинални отговори. Авторът на най-интересното предложение ще получава към наградата си две бирени чаши. В играта могат да участват всички почитатели на бирената култура от цялата страна, при условие, че са навършили 18 години.

За всички приятели на кехлибарената напитка до края на лятото предстои и втора радио игра, която ще продължи с викторини и любопитни бирени изненади в ефира на Радио Z-Rock.
Радио играта „Бар Наздраве” е част от първата у нас информационна кампания за българската бира. Поради интереса от страна на пълнолетните консуматори към предоставената информация и фактология, доказан чрез социологически проучвания през 2009 г., инициативата на Съюза на пивоварите продължава и тази година под надслова „Природата изБира най-доброто за теб”.
Информационната кампания за българската бира се реализира с подкрепата на всички членове на Съюза на пивоварите в България: Болярка – ВТ” АД, „Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг България” АД и “Ломско пиво” АД.