Westlife се сбогуват, Роби Уилямс се завръща!

Гледай един от най-популярните им хитове онлайн

Ирландската поп банда Westlife обяви решението си да сложи край на кариерата си, продължила 14 години. Толкова са и No.1 хитовете на музикантите в британския чарт за сингли (третата най-голяма серия в историята на британския Top 40), сред които са Swear It Again и Flying Without Wings (Don’t Say It’s Too Late не е издавана като сингъл), а общият брой продадени копия от записите им надхвърля 44 млн.

Westlife ще се сбогуват с феновете си чрез турне, което ще стартира през пролетта на 2012 година, а на 21 ноември на музикалния пазар, включително в България, ще излезе втората им компилация с хитове след Unbreakable: The Greatest Hits Volume 1, явяваща се 12-ият студиен запис в дискографията им. В нея са включени и четири съвсем нови парчета, начело със сингъла Lighthouse, чиято премиера е насрочена за 14 ноември.

„През годините Westlife се превърна в нещо много повече от група. За нас Westilfe е като семейство. Разделяме се в прекрасни отношения“, казва се в изявлението на четиримата музиканти, които до 2004 г. бяха в петчленен състав. Тогава от редиците им си тръгна Браян МакФадън (Bryan McFadden), който бе вокалист на бандата от самото й създаване, инициирано от създателя на X Factor – Саймън Кауъл.

На този етап Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily и Shane Filan не конкретизират какви са персоналните им творчески планове за бъдещето. Най-възрастният от тях – Ники Бърн, е едва 33-годишен, а в биографията му се откроява фактът, че преди да стане член на Westlife, е бил професионален футболист, играейки с фланелката на младежкия национален отбор на Република Ирландия.

През 2008 г. Westlife бяха включени в топ 10 на най-богатите представители на шоубизнеса в Ирландия с общо благосъстояние в размер на 36 млн. EUR, а през 2009 г. намериха място в топ 20 с 32 млн. EUR. През 2010 година PRS обяви четиримата музиканти за най-активно трудещите се представители на британската музикална индустрия (No.1 бе Питър Андре).

Сбогом Westlife, добре дошъл отново на друг не по-малко известен член на бой банда – Роби Уилямс!

Роби Уилямс готви соло албум след турнетата с „Тейк дет“

Роби Уилямс ще издаде индивидуален албум през 2012 г., след като посвети една година на изяви с групата „Тейк дет“, съобщи Ройтерс, цитирана от БНР.

Предишният солов албум на Роби Уилямс „Reality Killed the Radio Strar“ излезе през 2009 г. През 2010 г. той издаде сборник с най-големите си хитове.

Миналата година Роби Уилямс се присъедини към предишната си група „Тейк дет“ и участва в албума им и турнето във Великобритания и Ирландия. През индивидуалната си кариера Роби Уилямс е продал 60 милиона албума и е получил 16 награди БРИТ.

Инфо Westlife: Avtora.com
Инфо Роби: Информационна агенция КРОСС