Why на Белослава – нов клип преди нов албум /видео/

 „Why” се появява точно когато има защо

Гледай клипа онлайн

Много обичам красиво снимани клипове, в които не се случва нищо. Само така човек може да чуе музиката…”

Дългото очакване за нещо ново от Белослава най-после приключи!

Новият сингъл Why идва седмици преди излизането на третия й студиен албум, озаглавен „Когато има защо“.

Песента е на Живко Петров и отнема цели 3 години, за да приеме завършен вид. Текстът се ражда в свежото начало на едно съботно утро съвсем наскоро. Белослава го написва за един миг и в следващия вече е в студиото с колегите си.

Веднага след това се появява и идеята за клипа към парчето. Ето какво споделя самата Белослава за него:

„Измъчих се, защото исках песента да е на български, но като не става – не става… После се срещнах с екипа на клипа, а именно невероятния фотограф Васил Германов и стилистката Сандра Клинчева. Техният финес, стил и минималистично виждане ме допълват изключително. Мисля, че стана страхотно! Много обичам красиво снимани клипове, в които не се случва нищо. Само така човек може да чуе музиката… В клипа са и моите невероятни колеги, които свирят в песента, и с които крача по сцените години наред. Живко Петров, Димитър Семов, Антони Рикев и Росен Захариев. Благодаря им, че ги има!“

     Оператор на видеото е Александър Кристанов, а режисьор – Васил Германов. За клипа Белослава споделя, че е най-добре да не се разказва, а да се гледа, защото „той описва песента най-добре“.

„Why“ е предпоследен сингъл преди издаването на албума „Когато има защо“, което е планирано за 14-ти февруари 2012 г. Предишните сингли – Supa Girl“, „Всяка година по същото време“ и „Празен поглед“ – също ще заемат своето важно място в албума.

Музиката в „Когато има защо“ може да бъде описана като фина и елегентнта комбинация от акустично диско и минималистични електронни семпли, изсвирени от едни от най-добрите музиканти на българската поп и джаз сцена.

Композитор, диригент и вдъхновител е Маестро Живко Петров. Друг главен съучастник и изключителен професионалист, китарист и басист е Антони Рикев, чийто ремикс на песента „No matter“ е неповторимо преживяване. В албума ще чуем гласовете на Елена Кокорска и Александър  Славчев, за които Белослава казва: „Те имат безграничен талант, желая им блестящо бъдеще!

Ударните са поверени на „човека-машина“ – Димитър Семов, който се справя далеч по-добре от всеки един диджейски семпъл. Другата половина от сърцето на музиката в албума е Росен Захариев-Роко – тромпет, перкусии, флигорна.

„Когато има защо“

Заглавието на албума никак не е случайно, защото само когато има защо човек обича и споделя.

„Музиката е онази част от необозримото пространство, която заслужава любов, ласка и внимание. Споделяме с този албум това пространство“, казва Белослава.

Албумът е изключително подходящ за късна пролет и ранно лято, пред чаша розе, праскови с канела и много любими хора наоколо.

„Когато има защо“ излиза на 14-ти февруари.

Най-близката среща с Белослава е с дата 2-ри декември. Тогава  феновете могат да я чуят в първия международен фестивал на вокалното изкуство „Sofia Vocal Fest“ в столичния клуб „Студио 5“.