X Factor в оргазъм от Ангел и Моисей – видео

Полуфиналите на X Factor нажежиха страстите до крайност. Защото и четиримата полуфиналисти се справиха почти без засечка с трите песни, които трябваше да изпълнят. Единствено младият Богомил бе критикуван съвсем „между другото“, но с право от Мария Илиева. Младият талант за съжаление „издиша“ на финалната права. Но може би в присъствието на мама, баба и Васко Василев в студиото никой не набира смелост да каже в очите на Богомил, че сякаш в края на краищата „голямата игра“ на тази крехка възраст му дойде в повече.

Рафи Бохосян май няма нужда от коментиране. Той е безспорен любимец както на журито, така и на публиката. Страхотен бе и с изпълнението на паречето от класиката „Коса“, което е доста сложно, но не му се опря, а парчето му Rolling into the Deep на Адел е един от най-силните кавъри, които сме слушали – оригинално, чувствено и свежо. Вероятно заради това публиката в зала „Фестивална“ дълго му ръкопляска.

Неговата пряка конкурентка Александра също пя Адел Someone like You и то също в нетипичен вариант. Сани не пя като наранената Адел, която стене от любовна мъка, а по-дръзко и разкрепостено. Аmerican woman на Лени Кравиц в нейно изпълнение също звуча секси, макар и песента да е леко семпла и скучновата в своя генезис. Това отбеляза и Мария Илиева.

Безспорният хит в концерта бяха Ангел и Моисей с „Черно море“, кавър на шлагера на Тодор Колев. Момчетата изпълниха рап версия на песента с препратки към други популярни бг хитове и така докараха залата до истерия. Дори и досега да получаваха критики за неточно пеене, сега определено спечелиха и съдиите, и феновете с необичайното си изпълнение. Може би единственият скептик към хита им бе Васко Василев, който отсече, че парчето не е за международна сцена. Той започна да се кахъри, че ако Ангел и Моисей спечелят X Factor, колегите в Англия нямало да има какво да запишат с тях. Наградата в X Factor е проект, реализиран от международен екип. Факт е обаче, че за първи път в историята на X Factor, публиката не даде думата на съдиите да изкажат спокойно мненията си. Мага, Мария Илиева и Васко Василев бяха задушени в аплодисментите на изпадналата в екстаз зала „Фестивална“. Изпълнението на Ангел и Моисей е на ръба на гениалността!

Гледай видеоклипа онлайн

На 30 ноември, сряда, ще разберем кои ще се финалистите, които ще се борят за наградата и сърцата на публиката. Вариантите не са много, фаворитите са почти ясни, въпреки че риалитита често ни поднасят изненади и не винаги този, което е безспорен лидер, стана номер 1. Зрителският вот понякога бързо се мени и резултът е непредвидим.

След последния концерт се очертава Александра и Богомил да се борят за мястото си в твърде оспорван сблъсък.

Частично е използвана информация от агенция Дартс нюз

Видео:

Х Factor 29.11.11 (част 1)

Х Factor 29.11.11 (част 2)

Х Factor 29.11.11 (част 3)

Х Factor 29.11.11 (част 4)