Яман от „Кварталът на богатите“, Чаатай Улусой с български корени

Звездата от „Кварталът на богатите“ Чаатай Улусой – с разградски корени

Звездата от хитовия турски сериал „Кварталът на богатите“ Чаатай Улусой e с лудогорски корени. Това разкри разградският бизнесмен Ердинч Мехмедов, който е близък роднина на семейството на Улусой. Чаатай, който в турската адаптация на „Ориндж Каунти“ играе главния герой Яман, е роден в Истанбул.

Баба му Сабрие обаче е коренячка разградчанка и е била медицинска сестра в областната болница. Със съпруга си Халил Улусой няколко години тя живее в лознишкото село Бели Лом, през 1973 година семейството се изселва в южната ни съседка заедно със сина си Айлин, който днес е горд баща на една от най-известните турски телевизионни звезди. От брака си с босненската Рефие нашенецът има и още един по-малък син.

„Като малък Чаайтай беше много буйно дете, хиперактивно, не заставаше на едно място. Не можем да повярваме как стигна дотук, но много се гордеем с него. В рода ни няма творчески личности, но повечето хора от близкото му семейно обкръжение са висшисти, предимно преподаватели. В началните класове с него персонално работеше първата братовчедка на баща му Айля Куруджик, която по професия е учителка. Тя много допринесе за неговото възпитание и развитие. Удивляваше се от това колко бързо Чаатай възприема и запомня уроците и въпреки неспокойния си нрав изкарва отлични оценки. Хубостта е взел от дядо си Халил, той беше много снажен и симпатичен мъж“, разказва Ердинч Мехемедов.

Чаатай Улусой е роден на 23 септември 1990 година. Днес, едва на 24 години, той е един от най-търсените актьори за главните роли в процъфтяващата телевизионна филмова индустрия в Турция. Талантливият красавец лесно приковава пред малките екрани погледите на публиката и не може да се оплаче от липса на обожателки. Пътят му към сцената е неочакван, но стремглав. След като завършва училище, Чаатай е приет в Държавния лесотехнически университет, където изучава изработката и поправката на напоителни системи и подобни съоръжения. Материята обаче му се вижда скучна и започва паралелно с това да посещава уроци по актьорско майсторство при различни квалифицирани преподаватели. Усетил, че е в свои води, младежът който се изявява и като фотомодел решава да започне да учи в една от държавните художествени академии. От големите телевизионни продуценти е забелязан през 2010 година, когато печели престижната награда за модел на годината в Турция. След като се убеждават, че има актьорски талант, те го канят да участва излъчвания и у нас сериал „Огледален свят“, където му възлагат главната роля и Чаатай се въплъщава в образа на Емир Сарафолу. Така младият мъж прави скоростен пробив в кариерата и печели огромна популярност. Във филма си партнира с една от най-известните млади актриси на Турция Хазал Кая, а след това и с миската Гизем Караджа. Различни участия записва още във филмите „Анадолски орли“, „Опасни улици“ и третата част на известната у нас турска комедия „Реджеп Иведик“.

През 2013 година на Чаатай е възложена главната роля в турската версия на популярния американски сериал „Ориндж Каунти“ -„Кварталът на богатите“. В него той играе Яман Копер – бедно и умно момче, което заради нелеп инцидент среща адвокат Селим, който го изважда от калта в Тозлудере и го запознава с един съвсем нов и лъскав свят в Алтънкьой. Там той среща и голямата си любов – Мира Бейлидже, богата и красива, която въпреки голямата пропаст помежду им се влюбва много силно в Яман. Екранната му половинка е професионалният модел Серенай Саръкая, с която има връзка и в реалния живот.

„Чаатай е много ангажиран непрекъснато, и в момента започва снимки на нов филм. Рядко му остава време да се види с близките си. Баща му ми сподели обаче, че е изявил желание един ден да дойде в България и да види родните места на баба си и дядо си. Направили са вече и постъпки да получи двойно гражданство, но процедурата е много бавна и все още чакат документите. Най-вероятно ще стане жител на Шумен, тъй като има роднини и там“, разкри Ердинч Мехмедов, който поддържа редовни контакти с братовчедите си в Истанбул. По негови думи по-стъпките на Чаатай върви и по-малкият му брат. В момента момчето учи в Англия, като са издръжката му се грижи тъкмо батко му. “Въпреки че много израстна в кариерата си, Чаатай и сега е много земно момче, изключително скромен е, дори понякога се изчервява по време на интервюта“, разказа ни още Ердинч. Обеща когато актьорът стане двоен гражданин и дойде в Разград да ни срещне с него и за интервю.

Инфо: Екип7 – Мила Кюлюмова