Яжте соеви кълнове и оризови нудли вместо пица – Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 16 до 22 април

Каква я свършихме пак?

И този път заричанията да не се разпищолваме по празниците не дадоха резултат. Преяждахме и препивахме и сега ни е страх да се качим на кантара.

Всъщност обаче първата стъпка обратно към здравословния живот е да си простим. Така казват специалистите. Празниците са за това – да му отпуснем края, а после полека да се върнем в правия път. Крачка във вярната посока е да заменим офисния обяд пица с полезни соеви кълнове и оризови нудли. Полезната храна е сред най-ценните открития на хилядолетния китайски народ.  Как обаче да я разпознаем и кому да се доверим? Ще ни разясни Кулинарния дракон. Като методичен човек, Мартини Йен ще обиколи Китай и ще подбере за нас най-доброто, здравословното и вкусното от богатата поднебесна традиция.

Кулинарния дракон“ е от 9.30, 16.00 и 1.30 ч.

Вижте сметката на шоколадовите зайци

Добре де, вече ще живеем и ще се храним правилно. Но как с всички тези шоколадови зайци и яйца, с които още е пълна къщата ни? Анна Олсън предлага елегантно решение – стопете ги на шоколадов мус. Така де, ще го изядете наведнъж – той със сигурност няма да остане и къщата ще е чиста откъм изкушения.  Ако се притеснявате твърде много за линията, поканете повече приятели да споделят с вас муса и сладостните му калории. Става въпрос за една от по-специалните рецепти на Анна, от онези, които тя нарича „за събота вечер”. За всеки ден от седмицата пък се предлагат превъзходни печени ябълки по рецепта на майката на Анна. Така хем ще имате десерт, хем ще спазите обещанието на ядете правилно.

„Целувките на Анна” ще подсладят следпразничната ви седмица от 10.30, 16.30 и 22.30 ч.

Ако хладилникът ви тегли, избягайте на двора

И ако въпросът с изкушенията в хладилника продължава да стои, стойте и вие по-далече от хладилника. Например отидете на гости на приятели с двор. Вижте първо някоя серия от „Барбекю на двора”, а после вземете си я режисирайте сами. Освен всякакви месища, на скарата може да хвърлите и зеленчуците и да си направите неповторима салата – хем ще ви държи сито, хем е съвсем здравословно. Тази седмица гвоздеят в програмата на водещия Кевин е паеля на открито. Не е нужно да храните ремонтна бригада, ако проявите умереност в количеството, тялото ще ви се отблагодари. А настроението ще е високо с Фиеста ТВ и „Барбекю на двора” от 12.00, 18.00 и 22.00 ч.

 
По темата: ,