Йелиз Башлангич – Мюжгян от „Част от мен“ позната от сериала „Перла“

Йелиз Башлангич – отново на екран

С образа на медицинската сестра Мюжгян в „Част от мен“ Йелиз Башлангич се завръща на малкия екран след тригодишна пауза.

През този период тя дебютира в киното със семейната драма „Дневник“(2013), в която изпълнява ролята на асистентка на популярен радиоводещ. Неин парньор е Джемал Хюнал ( Керим – „Гордата Аси“, Алпер- „Твоят мой живот“.

Българските зрители помнят очарователната актриса като домашната помощница Рукие от „Перла“. Героинята й с консервативни разбирания, принудена да престъпи традиционните ценности, е разкъсвана от чувството за вина пред любящия си съпруг. С негова подкрепа и благодарение на помощта на вярната си приятелка Инджи, тя успява да преодолее психическия срив, който преживява.

Йелиз Башлангич е родена на 10 февруари 1981 г. в Анкара. След завършването на Театралния департамент на Консерваторията в родния си град тя се премества в Истанбул, където възможностите за професионална реализация са повече.

През 2005 г. Йелиз получава първото си телевизионно участие в „Перла“. Огромният успех на поредицата й донася нови ангажименти в поддържащи роли в комедийните сериали „Глава на семейството“ и „Звездна приказка“. Паралелно участва в представления за деца в Истанбулския театър „Чизени“, изявява се като телевизионна водеща и работи като асистент-режисьор на различни постановки.

Безспорно образът на Мюжгян е нов шанс в кариерата на Башлангич. Героинята й е в епицентъра на сюжетните обрати в края на първи сезон на поредицата. Мюжгян се превръща в доверена и вярна приятелка на Елиф, а по-късно се омъжва за най-добрия другар на Кахраман – Джелял.

Инфо: Вестник ТВ Сага / Част от мен /Kaderimin Yazıldığı Gün/ – Сериал