Йоана Буковска говори за Откраднат живот, рака и бременна ли е

Ден, след като публиката си взе сбогом с Виолета Захариева в „Откраднат живот“, актрисата Йоана Буковска посвети последните си сцени в сериала на своята майка.

„Само човек, който е преминал през този път, знае какво всъщност представлява той. Аз го преживях с моята майка, която почина от онкологично заболяване, затова посвещавам ролята на Виолета на нея“ разкри звездата пред Нова тв.

Цинично е да кажеш, че някой е подготвен за смъртта, но за жалост на всеки се случва да загуби близък. В интервю преди години във вестник Буковска разкрива ада, през който е минала през 2010 година.

„Беше годината на погребенията. В рамките на една календарна година аз погребах първо дядо си, на 40-ия му ден почина Коко Азарян. След това през септември почина майка ми и месец-два по-късно – Андрей Баташов.“

От омраза през състрадание и любов – емоционалната градация, която героинята предизвика в сърцата на феновете на сериала, докара мнозина да лобират дори за „Оскар“ за Буковска. „Тя ни накара да я мразим, да я съжаляваме, да я обичаме и накрая да ревем заедно с нея! Уникална!“, „Завесата падна, след теб, Йоана. Не знам кой би могъл да повдигне дори крайчето и… след теб“ и „Бих казала че си по-добра и от някои световно известни, за мен ти заслужаваш „Оскар“ са само част от лавинообразните положителни коментари по адрес на играта на Буковска в последните си сцени в образа на мъжемелачката с ум, остър като бръснач.

„Страдам за нея като за реален човек. Виолета Захариева ме дари с любов. Трябваше да се науча да я обичам, за да я пресъздам като човек, а тя ми върна любовта на публиката“, коментира още Буковска.

„Много плаках, когато прочетох сценария за края на Виолета във финалните серии, каза тя по Нова тв. – После си казах: „А сега се стегни! И го изиграй!“

Героинята ми от екранен образ се превърна в социален. Показа, че има два вида хора – покварени и поощрени от системата, и борещи се срещу нея и смачкани по тази причина.“

А относно това, че Буковска, която е майка на близнаци, отново е бременна, се оказа пореден слух. Тя побърза да опровергае, набедилите я, че това е причината, заради която е приключила участието си в сериала с обяснението, че е „бременна с нови проекти“.

Брак, раздяла и нов живот в лицето на бебето на Калин и Наталия бележат финалните епизоди на „Откраднат живот“. Последната серия от настоящия четвърти сезон на хитовата медицинска продукция бе излъчена на 22 декември.

Инфо: Агенция Монитор и Dnes.bg