Йорданка Фандъкова дебютира като кмет… и журналист в „Нова“!

Първиата жена-кмет на София репортерства  в името на един по-приветлив град

В седмицата от 14 до 18 декември звезден репортер на „Нова телевизия” ще бъде кметът на София Йорданка Фандъкова. В дебюта си като журналист тя ще търси отговор на въпроса как може София да стане по-приветлив град.

В понеделник Фандъкова ще ни заведе в двора на директора на столичния кинофестивал Стефан Китанов, за да покаже как градинката пред кооперацията се радва на приветлив вид, вместо да отблъсква с обичайно занемареното си състояние. Примерът е толкова заразителен, че дори на съседите да им се приискало да облагородят и те своите дворове.

В края на репортажа Йорданка Фандъкова ще обяви първо за зрителите на „Нова телевизия” гореща новина от Столичната община.

Вторник ще отведе звездния репортер по следите на един от най-болезнените проблеми на София – бездомните кучета. Какъв казус ще завари Фандъкова в квартал „Изток”?

Как София да стане по-зелена и с повече дървета? Звездният репортер Фандъкова ще анкетира своите съграждани и ще излезе с предложение в сряда.

Към края на дежурството си в новинарския екип, т.е. в четвъртък, тя ще вземе интервю от архитект Димитър Паскалев. Поводът е идеята за велоринг в София, който да свърже големите столични паркове. Фандъкова ще потърси и позицията на общината по този проект.

Петък звездният репортер ще отдели за въпросите на най-важните жители на града – децата. Какво ги вълнува най-много сега и какво пожелаха те на София…

 
По темата: