Z-Rock мачка Star FM и Радио 1 рок – радио рейтинг

Рок радиото на България – Z-Rock е сред абсолютните лидери  в София, рекордни позиции достига и Jazz FM радио, съобщава bTV Radio Group

През месец октомври, когато Z-Rock отбеляза 5-тата си годишнина, слушателите от София отново определиха категорични лидерски позиции на рок радиото на България. Това сочи изследването за изминалия месец на слушателските аудитории в столицата, проведено от GARB Audience Research Bulgariа.

Z-Rock  е предпочитано от младите и активни хора, като се нарежда на първо място за слушателите на възраст между 18 и 36 години, 24 и 45 години и мъжете между 18 и 36 години. Рок радиото на България  застава на втора позиция за слушателските аудитории на жените между 18 и 36 години, 25 и 45 години, 15 и 25 години , 36 и 45 години.

С актуалните рейтинги  Z-Rock доказва, че феновете на истинската музика са в най-широк спектър от възрастови групи.  Вече пета година рок радиото на България е в центъра на най-горещите рок събития в страната ни. С най-добрата рок музика, ексклузивни интервюта с култови банди, срещи на слушателите с техните рок идоли, най-актуалната информация около рок събитията в страната и чужбина, радиото остава без аналог в българския радио ефир.

Нови рекордни позиции през месец октомври отбеляза и Jazz FM радио. В категорията на слушателите на възраст между 46 и 54 години, Jazz FM застава на четвъртата позиция, като пазарният дял на радиото в същата категория е на второ място с 12,4%. Най-голям е ръстът сред слушателите на възраст между 15 и 25 години, където пазарният дял на Jazz FM се увеличава повече от три пъти за последните месеци – 6,4% (пета позиция) през октомври при 1,9% при предходното изследване през юни тази година.

Вече 10 години Jazz FM e единственото радио в България, което излъчва най-доброто от джаз, соул, блус, фънк и чилаут музиката, а едни от най-големите имена в тези стилове са дали специални интервюта за слушателите на радиото.

 
По темата: