За какво може да са ни полезни мишките – „Красива наука“

Защо им е на учените да говорят „красиво”?

Тази събота, 7-ми май от 17:00ч. „Красива наука” ще потърси отговор на въпроса защо им е на учените да говорят „красиво” и само за удоволствие ли го правят?

Предаването ще срещне зрителите на БНТ с десетимата финалисти от първите кастинги на състезанието „Лаборатория за слава“ и техните ментори: Тимандра Харкнес – актриса, журналист, преподавател и писател от Великобритания, Ангелина Славова – актриса и преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и Любов Костова – ръководител „Проекти и партньорства“ от Британски съвет България.

Младите учени ще участват и в мини състезание на живо в студиото на „Красива наука“, като всеки от тях в рамките на 90 секунди ще трябва да отговори на въпрос от своята област.

На въпроса: защо жените са непостоянни ще даде отговор младата генетичка Александрина Ал Джасем, защо се подхлъзваме на леда ще обясни научно физикът Васил Карайончев, а по темата защо мишките могат да направят по-безболезнен нашия живот, в подробности  ще разкаже ветеринарният медик Кристина Гарнизова. Очаквайте и уникалното изпълнение на Тимандра Харкнес на живо в студиото по темата „Паралелни Вселени“.

Само тази събота зрителите на БНТ ще имат и привилегията да изберат свой фаворит през интернет страницата на „Красива наука„, където е поместен специален анкетен модул с имената  и снимките на всички финалисти от кастингите на състезанието „Лаборатория за слава“. Гласуването е отворено до края на 12 май, а на 13 май на националния финал на „Лаборатория за слава„, който ще се проведе от 18.00 ч. в Докторската градина в София. Тогава екипът на „Красива наука” ще връчи специалната награда на БНТ на този от десетимата участници, който получи най-много гласове в анкетата на страницата на предаването.

Конкурсът “Лаборатория за слава FameLab” се организира от Британски съвет България, Форум Демокрит и Министерството на образованието, младежта и науката, с медийното партньорство на БНТ

 
По темата: ,