Забавна кулинария по Фиеста ТВ: анонси, акценти

Акцентите на ФИЕСТА ТВ за седмицата от 28 юни до 3 юли

Торти, приятели и рокендрол

Посрещнете завръщането на най-лудия сладкар и забележителната му компания. Дъф Голдман отново е тук с “Черешката върху тортата”. Дъф е декораторът на торти, който по-често използва горелка и поялник, отколкото шприц и бъркалка. Няма как да е другояче, когато ти поръчват сватбена торта юмрук с вдигнати палец и кутре за хеви-метълски поздрав или когато решиш да произведеш сладкиш във формата на двуметров бронтозавър за детско парти. Обикновено Дъф дялка и запоява, а колегите му изпипват нещата с търпението на манастриски послушници.

Всичко е чудесно, само дето понякога тортата не влиза в буса, или пък доставчикът трябва да мине през писта за конни надбягвания.

Надникнете в рокендрол сладкарницата и вижте как Дъф и компания правят торти блъскащи се колички или детайлна възстановка на джип за оф роуд. Понякога режисьорите не ни спестяват момента, в който тортата бива разпарчетосана за минути от лакомите клиенти, но тя все пак е за това. На следващата сутрин Дъф отново е на линия с някоя щура идея, поставяща „Черешката върху тортата”.

Как да станете звездата на партито

Идеалното парти не е въпрос на разточителност, а по-скоро на вкус, на нюх и добра подготовка. В това ни убеждава Триш Магууд – призната режисьорка на банкети, семейни тържества, годишнини и детски партита. С нейна помощ всеки или почти всеки може да се превърне в идеалния домакин на партито, за което после ще говорят всички.

Триш владее тайните на ефектното поднасяне, на декорацията и детайлите, но наред с това е отлична готвачка. Обикновено предпочита пресни, сезонни продукти и прилага най-щадящата обработка, при която се запазват полезните вещества, вкуса и цвета. Но дори да не предвиждате да  поканите половината си роднини на тържество, можете да взаимствате от Триш редица полезни съвети. Например: сприятелете се с месаря, доставчика на риба и познавача на вино – както и да го погледнете, това си е универсален съвет с висока практическа стойност.

Най-горещото интервю за работа

Някои смятат, че прочутите готвачи се кичат с незаслужена слава и че работата в ресторант не е кой знае каква философия. Истината е малко по-различна. Вижте ожесточената надпревара за мястото на главен готвач в изискан ресторант в Ню Йорк. Дузина печени кулинари влизат в мелачката на състезанието, за да остане един – дали ще е най-изобретателният, или онзи с високото самочувствие или най-отзивчивият?

Ако сте пропуснали някой епизод от вълнуващата надпревара, която дава ценен социологически материал за разсъждение, сега можете да наваксате. „Сражение в кухнята” тръгва в делничен ден от 12:30, 17:30 и 21:30. часа и си струва гледането.

Надникнете в кухнята на висшата кулинария и ще разберете защо някои ресторанти имат по няколко звезди и нямат свободни маси. А също какво струва това на готвача, който винаги остава в сянка.

 
По темата: