Загадките на еволюцията по Da Vinci

Da Vinci – програмни акценти през май 2018

Удивявайте се на животинското царство!

През май по Da Vinci Kids ни чакат страхотни вълнения – да се учим от някои от най-добрите учители – животните! Ще посетим най-редките, най-щурите, най-забавните и понякога най-страшните животни в целия свят. Готови ли сте? От най-гъстата и тъмна джунгла до океанските дълбини, нека се срещнем с приказните същества от животинското царство!

Ще отпътуваме назад във времето със „Загадките на еволюцията“, за да разберем как някои животни са оцелели в продължение на милиони години. Ще прескочим в бъдещето с „Изследователи: Природата знае най-добре“, където Дани показва как науката се учи от природата по странни и чудни начини. И ще се запознаем със страхотните илюстрации на животни от художничката Даниел Дюфо в „Животнология“. Те са невероятни!

Покрити със слуз, козина или люспи – през май ще ги видите всички по Da Vinci Kids. Удивявайте се всеки ден!

Премиери

Животнология
От 9 май 2018 – всяка сряда в 17:05 (двоен епизод)

Даниел Дюфо е художничка, която толкова обича да рисува животни, че е създала в YouTube собствен филм за тях! Във всеки епизод тя представя различно животно в реално видео от природата, заедно със собствените си илюстрации. Жестоко! Запознайте се с Аксолотл – мексикански саламандър с прекрасна усмивка и невероятната способност да регенерира крайниците си. А също и с Панголин – единственият известен бозайник с люспи. Той оцелява, като се свива на топка, когато го нападат. Хитро! Вижте страхотните творби на Даниел Дюфо в „Животнология“.

Загадките на еволюцията
От 9 май 2018 – всяка сряда в 17:15 (двоен епизод)

Питали ли сте се някога защо лешоядите са плешиви? Защо жирафът има толкова дълъг врат? Защо при морските кончета мъжкият ражда малките? Вече няма да се чудите! Гледайте „Загадките на еволюцията“ и ще разберете. Изследвайки науката, която се крие зад забележителните умения на животните да оцеляват, този прекрасно заснет сериал за природата представя генетиката, която е помогнала на видовете да оцелеят в течение на милиони години, променяйки телата си така, че да се приспособяват към начина си на живот. Знаехте ли, че пингвинът вижда толкова добре под водата, колкото и на сушата? И че, след като повече не може да лети, крилата му работят като перки, които му помагат да плува? Хитро!

Изследователи: Природата знае най-добре – сезон 2
От 16 May 2018 – всеки делничен ден в 23:00

От промените в течение на хиляди години до иновациите на бъдещето, животните са били източник на вдъхновение за научни експерименти, които правят живота ни по-добър. Бъдете с търсачката на сензации Дани Уошингтън, която представя някои от най-добрите примери в страхотните нови епизоди на „Изследователи: Природата знае най-добре“. Тя показва как науката се учи от природата по странни и чудни начини. Как мравките, слоновете и кенгурутата са послужили като вдъхновение за метод на охлаждане? Как змиите и рибите са променили дизайна на ролковите кънки? Как микроскопичните скариди помагат на учените да създадат броня, предпазваща от куршуми? Тази поредица по Da Vinci Kids ви показва как!