Заки пуска мюзикъл със звездите на X Factor

Вестник 24 часа излиза с обширен материал за Велизар Соколов – Заки, ментор в X Factor. Разкрити са малко известни факти за бившия музикант и настоящ юрист.

Например, само най-верните фенове на българската попмузика знаят, че момчетата от дует „Авеню“ (Заки и Боби) стоят зад началото на кариерата на успешни артисти като Белослава, „Анимационерите“, „Гравити Ко“, „Уикеда“. Всъщност те са лирическите герои в хита „А ние двамата с Боби пием кафе“.

Друга непозната страница от биографията на Заки е, че 22 години е играл народни танци. Записал се в 8-и клас заради момиче. Тя напуснала, той продължил. Пял и в училищния хор, за да си спечели шестица по музика. Видният ерген обича изисканата кухня, класните питиета и за повече удобство, преди време си отворил бар на Южното Черноморие.

Сега с участието си в журито на „Екс фактор“ старата страст на Велизар Соколов към продуцентството се събужда отново. Заки откровено си признава, че приел да се включи в шоуто с чисто комерсиална цел. Но не заради хонорара, който получава, а за да върне интереса на феновете към музиката на дует „Авеню“. Резултатът е налице – в ютюб клиповете им са гледани стотици хиляди пъти. Юристът музикант обаче се е насочил конкретно към албума им „Антология“. Иска да го превърне в мюзикъл. Идеята му хрумнала, когато гледал „Мама миа“ по музика на любимата му група АББА.

Либретото на бъдещия мюзикъл вече е готово. Написала го състудентката му и талантлива поетеса и писателка Левена Филчева. По 17-те песни от албума тя направила вълнуваща история – естествено любовна и с щастлив край. „Но е сериозна, не е някаква сладникава – обяснява Заки. – Мисля, че ще е интересна за хората, защото става дума за годините от началото на прехода.“

Друга причина продуцентът да приеме ангажимента към „Екс фактор“ е да си избере бъдещите актьори за мюзикъла. Доказателство, че няма значение кога напускаш сцената на шоуто, са думите му, че първият отпаднал от състезанието – Георги Арсов, много го впечатлил. Естествено и момичетата от отбора му ще имат роли в бъдещата продукция.

Вижте цялата статия за Заки тук.

 
По темата: