Запиши се за X Factor 3 и/или България търси талант 3

Предварителните кастинги за „България търси талант” ще се проведат през януари 2014г.

60 000лв. ще бъде наградата в най-успешното развлекателно шоу у нас за последните 5 години

В деня, в който bTV обявиха кастинг за таланти, от Нова побързаха да сторят същото

Най-успешното шоу в последните 5 години у нас се завръща с трети сезон по bTV през пролетта на 2014г. Предаването „България търси талант”, което оглавяваше класациите на най-гледаните развлекателни програми през първата половина на 2010 г. и пролетта на 2012г., ще предложи много забавление и позитивни емоции на зрителите на bTV в праймтайм догодина.

Предварителните кастинги започват на 8 и 9 януари 2014г. успоредно в градовете Враца, Благоевград, Русе и Велико Търново. На 11 и 12 януари екипите на предаването ще оценяват талантите на кандидатите в градовете Варна, Бургас, Пловдив и София. В столицата, обаче, предварителните кастинги ще бъдат не два, а четири дни – от 11 до 14 януари.

За участие в предварителните кастинги могат да се запишат хора на всякакви възрасти и с всякакви умения – професионалисти и аматьори, хора с таланти и хора с желание за изява, изпълнители в традиционни изкуства и нетрадиционни начинания, забележителни, уникални, интересни или с необичайни дарби – не само пеене и свирене, не само танц или изобразително изкуство, а и жонглиране, акробатични номера, бързо ядене и всичко, което представлява един необикновен талант, който да бъде представен пред зрителите. Кандидатите могат да се явят на прослушването както солово, така и в група.

Желаещите да се включат в предварителните кастинги е желателно да са изпратили информация за себе си – трите имена, възраст, населено място, телефон и имейл за обратна връзка, както и кратко описание на уникалния си талант на talant@btv.bg, но дори и да не са успели да го направят те няма да бъдат върнати. Местата и часовете за провеждане на кастингите ще бъдат обявени допълнително!

Продуцент на „България търси талант” е bTV. Шоуто е по лиценз за FremantleMedia и техния формат Britain’s Got Talent, който е адаптиран и излъчван в десетки страни по целия свят.

***

Веднага след прес съобщението на bTV, от X Factor по Нова ТВ също обявиха официален кастинг на живо в ефира на медията. Можете да се запишете на адрес http://xfactor.novatv.bg/register. Припомняме, че продуцент на X Factor в момента е Маги Халваджиян, който със скандал прекъсна всякакви отношения с екипа на bTV. По този начин две наистина конкурентни предавания обявиха кастинги за таланти в един и същ ден.

За разлика от bTV обаче, екипът на X Factor не оповестява нито докога тече записването, нито кога ще се излъчи третият сезон. Твърде вероятно е просто да са желали музикалните таланти да имат избор – дали да предпочетат шоуто на bTV или това на Нова.